DBU meddeler på sin hjemmeside, at AGF får en skrivebordssejr over Hobro, fordi Adama Tamboura spillede, selvom Hobro ikke havde sikret sig hans spillertilladelse.

Kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans lyder:

»Resultatet af kampen mellem Hobro IK og AGF, spillet på DS Arena den 11. september 2015, ændres, således at Hobro anses som taber og AGF anses for vinder af kampen med cifrene 0-3.«

Der har været tvivl om, hvorvidt Hobro havde gjort noget forkert, da Adama Tamboura var klubløs, efter hans kontrakt med Randers FC var udløbet. Men Hobros håb bliver altså nu skudt ned.

»Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere der er på banen er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt, men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med FIFA's regler,« siger næstformand i Fodboldens Disciplinærinstans, Poul Gade, og fortsætter:

»Der var også enighed om at der foreligger en fast praksis for at resultatet af at bruge en spiller i strid med reglerne om spilleberettigelse er at ændre kampens resultat til 0-3. Vi skal behandle lige tilfælde lige, og det har været afgørende for os.«

Afgørelsen betyder, at Hobro ryger ned på fire point og dermed cementerer klubbens sidsteplads i Superligaen. For AGF er det derimod tre tiltrængte point efter seks kampe uden sejr. AGF stryger op på femtepladsen med 13 point, á point med AaB, FC Nordsjælland og OB.

Hobro har 14 dage til at appellere kendelsen.