Rusland er europamestre i volleyball efter en velspillet finale mod Italien

De russiske volley-herrer levede op til favoritværdigheden, da guldet og sølvet skulle fordeles mellem Rusland og Italien. Sejren blev en realitet efter en 3-1-sejr i sæt, hvorefter russerne fik overrakt trofæet og guldmedaljerne af Kronprins Frederik.

EM-finalen mellem de to volley-stormagter blev en velspillet en af slagsen foran over 6000 volleyfans i København. Rusland kom bedst fra start og sikrede sig de to første sæt med cifrene 25-20 og 25-22.   

Herefter var italienerne, der tidligere i turneringen besejrede Danmark, spillet varme. I et spændende tredje sæt fik italienerne godt styr på angrebsspillet, hvor det lykkedes at smashe forbi de store russiske blokader. Det gav den overraskende tredje sæt.

Den italienske optur fortsatte dog ikke i fjerde sæt, hvor de enorme russiske bjørne flere gange fik blokeret italienernes angreb. Det ødelagde flowet hos sydeuropæerne, der ikke for alvor kunne true russerne. Midtvejs i sættet trak russerne afgørende fra og afgjorde sættet og dermed kampen med cifrene 25-17.

Tidligere på søndagen kunne de serbiske herrer tage imod bronzemedaljerne efter en 3-0-sejr i sæt over Bulgarien. Sejren var langt fra så overbevisende, som cifrene antyder. Balkan-mandskabet måtte slide for metallet i tre lange sæt, der endte 25-22, 32-30 og 27-25.

Med søndagens medaljefordeling er EM i volleyball slut. De danske arrangører kan se tilbage på en succesfuld slutrunde både på og udenfor banen. De danske volleyherrer spillede sig overraskende i ottendedelsfinalen, mens der på tribunerne har været god opbakning i Herning, Aarhus, Odense og København.