FC Københavns anfører, Carlos Zeca, afviser klart og tydeligt, at den nu tidligere manager Ståle Solbakken skulle have mistet opbakning blandt spillerne forud for sin fyring.

»I alle omklædningsrum i verden har man 25 spillere. De kan ikke alle sammen være glade. Det er ikke noget nyt, jeg fortæller her. Nogle var kede af det, fordi de ikke spillede. Det er normalt.«

Udmeldingen kommer efter en historie fra Ekstra Bladet. Her fremgik det mandag, at Ståle Solbakken ifølge avisens oplysninger blandt andet havde 'fuldstændig tabt omklædningsrummet', ligesom kliker blandt spillerne skulle have skabt en 'uharmonisk trup'.

Men de oplysninger giver den græske midtbanespiller ikke meget for.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg forstår ikke dansk, men jeg har nogle venner, der fortalte mig, at der stod, at der var kliker i omklædningsrummet. Come on. Det er ikke kliker. Men hvis vi har fem spaniere, er det normalt, at de tilbringer mere tid sammen, og at deres koner tilbringer mere tid sammen. Det er det samme med danskerne,« siger han og tilføjer:

»Da jeg havde Pieros og 'Sotte' (Sotirios Papagiannopoulos, red.) her, tilbragte jeg meget tid med dem, og der var ingen, der sagde noget til, at jeg ikke var sammen med de danske spillere. Vi har et rigtig godt forhold, og det skal vi have på banen og i omklædningsrummet. Uden for lever folk det liv, de vil.«

Er du sur over de skriverier?

»Jeg har ikke brug for at være sur, men jeg vil bare understrege de ting. Jeg er ikke sur på nogen. De siger, hvad de vil, og det respekterer jeg. Og jeg siger, hvad jeg siger, og det håber jeg også, de vil respektere. Det er bare for at understrege og fortælle, hvordan det er fra en, der er inde i omklædningsrummet,« siger Zeca.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

B.T. spurgte også FCK-stjernen Viktor Fischer til historien.

Han fortæller, at man som fodboldhold godt kan have en tendens til at miste tilliden til hinanden, jo flere kampe man taber. Men det er ikke bare til en træner, men også spillerne internt.

»I forhold til det med klikerne så var de kliker der, da vi klarede det rigtig godt. Kroater snakker mere med hinanden, spaniere snakker mere sammen, fordi de kan snakke det samme sprog, og da jeg vandt mesterskabet to gange nede i Holland, havde vi en dansk klike, der ikke lavede andet end at drikke øl og spise barbecue.«

»Så det kan både være succesfuldt og negativt, og det blev så vendt negativt i den her henseende. Jeg kan ikke genkende det, men så snart, der er en ny træner, der bliver ansat, så er omklædningsrummet rigtig professionelt, og så starter man en ny æra sammen.«

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, har til bold.dk tidligere fortalt, at avisen 'naturligvis fortsat står ved historien og dens indhold'.

Det skete, efter FCK's Victor Nelsson afviste historien blankt og kaldte det for 'journalistik på et lavt niveau'.

Carlos Zeca og resten af FCK-spillernes første opgave uden Ståle Solbakken finder sted søndag, når Hjalte Bo Nørregaard får debut som midlertidig cheftræner hjemme mod AaB.