Brøndby-træner Alexander Zorniger er ikke bange for at miste Brøndbys guldfugl Teemu Pukki efter to nye kasser mod Lyngby sendte ham på 18 sæsonscoringer.

Denne sæson har på mange måder været et opgør mod fortiden for Brøndby. Tyske Alexander Zorniger og resten af mandskabet har nået nye milepæle, og med finske Teemu Pukkis to kasser i gårsdagens 2-1-sejr ude over Lyngby er de godt på vej mod endnu én.

Brøndby har nemlig ikke haft en Superliga-topscorer siden Peter Madsen i 2001/2002-sæsonen, men det kan meget være blive realitet i år, hvor Pukki fører topscorerlisten med 18 mål og endnu har otte kampe at gøre godt med.

De mange mål kan dog også være med til at gøre det svært for Brøndby at holde på Pukki, der har kontraktudløb næste sommer. Dermed kan 2017 være året, hvor det vil give mening for Brøndby at tjene kassen på topscoreren, inden et muligt kontraktudløb forpurrer den plan.Men Brøndby-træner Zorniger er ligeglad. For Pukki har jo også penge til en Mercedes i Brøndby, som han siger.

18 mål fra Pukki vil jo nok skabe en del interesse fra andre klubber. Er du bange for at miste ham?

»Jeg er jo også interesseret i ham. Jeg ved det som træner, han ved det som spiller: Man skal være, hvor man gerne vil. Og jeg tror, at Teemu gerne vil være i Brøndby lige nu og også det næste år. Vi er tæt på at kvalificere os til Europa, og jeg tror, at han gerne vil præstere, som han gør nu. Du kan være sikker på, at den Mercedes, han kører rundt i, allerede er betalt, så han tjener da også penge her,« siger tyskeren.

Han glæder sig over, at angriberen ikke lader sig overvinde af succesen og fortsætter det hårde arbejde.

»Det er vigtigt, at han kan blive ved med at score, men for mig er det endnu vigtigere at se de løb, han stadig foretager. For når en målscorer begynder at score, stopper de med at arbejde for holdet. Men Pukki – og også Wilczek – arbejder i stedet endnu mere for holdet. Der er måske venner og agenter, der siger til dem, at de skal spare deres kræfter for at fokusere på at score, men som vi spiller, skal man være totalt talentløs for ikke at score,« lyder det på klassisk tysk manér fra Zorniger.

Selv mener Pukki, at han er blevet en stærkere spiller rent mentalt, siden han svingende i præstationerne under tidligere træner Thomas Frank. Pukki kunne endda have scoret hattrick, hvis han ikke havde brændt en kæmpe chance i første halvleg.

Artiklen fortsætter efter billedet

Finske Teemu Pukki scorede to mål i søndagens kamp mod Lyngby.
Finske Teemu Pukki scorede to mål i søndagens kamp mod Lyngby. Foto: Per Kjærbye
Vis mere

»Jeg vidste, jeg havde mere i mig, men 18 mål er mange mål. Men jeg tror, det startede allerede tidligt på sæsonen, hvor vi hurtigt skabte mange chancer, så man ved, man kommer til at score på et tidspunkt.«

Men hvad er der sket med dig personligt? For et par sæsoner siden ville du måske have brændt den store chance og ikke scoret mere?

»Det er svært at sige. Jeg tror, jeg er en meget bedre spiller end for to sæsoner siden. Jeg tror, at havde jeg brændt den chance for to år siden, ville det have ødelagt min kamp, men nu tror jeg mere på, at jeg kan komme tilbage. Jeg er stærkere mentalt,« siger finnen, der ikke har lyst til at tænke på fremtiden.»Målene vil nok skabe interesse, men der er stadig otte kampe tilbage, og jeg kan ikke gøre noget ved det. Så jeg fokuserer på her og nu, og så må vi se til sommer. Jeg vil ikke tænke på det, for begynder jeg at gøre det, ødelægger det mit spil. For jeg har aldrig nydt fodbold ligeså meget, som jeg gør i denne sæson her i Brøndby.«

Brøndby konsoliderede med 2-1-sejren over Lyngby andenpladsen, hvor de er 17 point foran FC Midtjylland. Derfor skal der gå meget galt, hvis ikke skal ende med sølv på Vestegnen. Brøndby møder i den kommende uge Randers i pokalkvartfinalen, mens der venter et københavnsk derby mod FCK på næste mandag.