Mandag offentliggjorde Kenneth Emil Petersen, at han til nytår indstiller sin fodboldkarriere. Og det var en kæmpe lettelse for den rutinerede forsvarsspiller.

»Jeg har vidst det i et stykke tid, men det føles dejligt at komme ud med det. Da vi (OB og Kenneth Emil Petersen, red.) blev enige for en uge siden, var jeg noget bevæget. For det var en halvstor beslutning,« siger Kenneth Emil Petersen til B.T. Sport.

De sidste 15 år har han været fast inventar i dansk topfodbold. I 08/09-sæsonen i Horsens gjorde han sig så positivt bemærket, at han rejste med det danske ligalandshold til Thailand og senere skrev kontrakt med AaB, hvor han i 2014 vandt det danske mesterskab.

Beslutningen om at sige stop har også været længe undervejs. Og selvom han så småt har vænnet sig til følelsen, så var det noget, der kunne mærkes, da det skulle ud.

»På den ene side var jeg glad. På den anden side var jeg ked af det. Jeg glæder mig til at tage det næste skridt, og jeg føler mig også klar. Men omklædningsrummet kommer jeg til at savne,« siger han.

I den nuværende sæson er det kun blevet til fem kampe for den 33-årige forsvarsspiller - en noget anden virkelighed i forhold til sidste sæson, hvor han var noteret for 28.

Kunne Kenneth Emil Petersen selv vælge, hvordan karrieren skulle slutte, havde det været med fyrværkeri og fanfare - men i stedet ender den, som han selv siger, sandsynligvis med en plads på bænken eller tribunen.

»Det er selvfølgelig ærgerligt. Men når jeg ser rundt på de andre spillere i Superligaen, er det hyppigst sådan, det slutter. Der er yngre og dygtigere spillere, der kommer og snupper din plads - og sådan har det også været i mit tilfælde,« siger han.

Kenneth Emil Petersen fejrer det danske mesterskab med AaB.
Kenneth Emil Petersen fejrer det danske mesterskab med AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men du har været fast mand, siden du kom til OB. I sommer kom Jakob Michelsen så til, og siden har der været langt til spilletid. Har du følt dig overset af Jakob?

»Jakob gør det på sin måde, og det skal der være plads til,« lyder det fra OB's tidligere anfører, der måtte overdrage anførerbindet til Janus Drachmann i starten af sæsonen.

Nu ved du så, at din sidste professionelle kamp bliver mod AaB 14. december. Hvordan bliver det at stå efter sidste slutfløjt og vide, at nu er det slut med at trække i støvlerne?

»Nu har jeg efter alt at dømme nok hørt mit sidste slutfløjt allerede. Jeg har vænnet mig til ikke at være en del af et fodboldhold. Det har været dødssygt. Jeg har heldigvis ikke prøvet det så meget gennem min karriere, men det er dødssygt ikke at være en del af et hold,« siger Kenneth Emil Petersen.

Kenneth Emil Petersen som anfører i OB.
Kenneth Emil Petersen som anfører i OB. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det er ikke helt gået op for mig, at det er slut. Det er nok først til januar, når de andre gutter møder ind, at det for alvor går op for mig. Jeg har jo mødt ind til opstart de sidste 15 år, og jeg bliver nærmest forpustet af bare at tænke på det, for jeg har aldrig været den store løber. Så dét kommer jeg ikke til at savne.«

Det klassiske spørgsmål: hvad skal der så ske nu?

»Det ved jeg ikke. Jeg har i noget tid vidst, at det var slut til sommer, og jeg har fået nogle forespørgsler. Så jeg er ret fortrøstningsfuld. Men om det bliver i eller uden for fodbold, ved jeg ikke. Jeg vil ikke lukke nogen døre, for jeg er åben for det meste,« siger han.

Når Kenneth Emil Petersen kigger tilbage på sine 15 år i professionel fodbold, er det ikke svært at finde højdepunktet i karrieren.

Kenneth Emil Petersen efter en scoring mod AC Horsens.
Kenneth Emil Petersen efter en scoring mod AC Horsens. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Danmarksmesterskabet med AaB er helt specielt. Og generelt hele tiden deroppe betyder meget for mig. Både op- og nedturene. Det er noget, der bringer enormt mange følelser frem, og jeg kan også mærke det, bare vi snakker om det nu,« siger han.

»Jeg er stolt og glad for, at jeg har været med til at vinde et mesterskab. Det er noget, der kun er meget få, der får chancen for at opleve. Det betyder noget, og det vil jeg altid kunne huske tilbage på.«