De er ubesejret i de sidste ni kampe - og har holdt buret rent i de seneste fem. Brøndby nærmer sig for alvor tidligere tiders storhed. En stor del af forklaringen på succesen findes i en 31-årig hollænder. Khalid Boulahrouz.

’Kannibalen’, der allerede inden nogen havde set ham træne på Vestegnen, blev udråbt til et af de bedste indkøb i Superligaens historie. Og forsvarsspilleren har bestemt ikke skuffet.

Med ham på holdkortet har Brøndbys defensiv været lige så svær at skyde igennem som hollænderens hårde ydre, og det har bragt Brøndby i kontakt med Superligaens top, hvorfra man nu står med udsigt til søndagens derby mod FCK, der lever bedre end længe.

Fra dag ét har ’Kannibalen’ grebet dirigentstokken og styret Brøndby tilbage mod toppen af dansk fodbold. Den tidligere Chelsea-spiller glæder sig da også over, at han er faldet så hurtigt til i forstaden til København:

- Det er dejligt at være her, og jeg følger mig glad - og det er meget vigtigt, hvis man skal opnå gode resultater. Fansene, spillerne og folk i klubben har hjulpet mig meget og har gjort, at jeg føler mig hjemme. Overalt hvor jeg går, kommer Brøndby-fans med positive kommentarer. Det har gjort det nemt at falde til, siger han og understreger, at Brøndby ikke var hans førsteprioritet i sommer:

- Da Brøndby først henvendte sig, lå de ikke så højt på min liste, men omstændighederne gjorde, at jeg endte her. Jeg kan være tæt på min familie, det er en dejlig by - og jeg har spillet med nogle danske spillere, som har været meget venlige.

- Det er især vigtigt, at jeg kan være tæt på min familie, som bor i Hamborg. I Portugal så jeg dem kun en gang om måneden - nu kan jeg se dem hver uge. Det er en stor del af årsagen til, hvorfor det går så godt, siger han og sender samtidig en stikpille af sted mod den måde, som mange danske klubber spiller på:

- For at være ærlig, så vidste jeg ikke så meget om den danske liga, før jeg kom her. Jeg vil ikke være respektløs, men spillet er meget fysisk - og mange hold spiller kun med lange bolde. Jeg troede, de ville spille mere konstruktivt og teknisk. Det blev jeg lidt overrasket over. Jeg troede, det ville være meget lige som Holland. Så niveauet er måske ikke så højt, som jeg troede.

- Jeg kan godt lide mentaliteten her i Brøndby. De kan lide at spille fodbold - og det er fodboldens sande natur. Man skal spille fodbold og tænke over, hvordan man skaber chancer og kommer gennem modstanderens forsvar. Man skal bruge hovedet, og det elsker jeg ved at spille fodbold på den her måde. Hvis du kan kontrollere kampene på den måde, så giver det en ubeskrivelige følelse.

Men du er jo kendt for at spille hårdt og kaldes Kannibalen. Hvordan harmonerer det med, at du gerne vil spille teknisk?

- Medierne lægger meget fokus på mit navn. Det gør jeg ikke selv. Det er bare den måde, jeg spiller på. I nogle kampe spiller jeg meget fair og har ikke brug for at spille hårdt. Jeg bruger hovedet i stedet. Men i andre er du nødt til at spille hårdt, fordi kampen er mere beskidt. Og de metoder skal du være klar til at bruge.

- Det er ikke sådan, at jeg sparker nogen ned i hver kamp. Det er ikke nødvendigt. Men hvis det er påkrævet i en situation, at jeg skal trække i nødbremsen, så gør jeg det. Jeg vil altid forsøge at spille fair og ikke at ramme nogens ben. Men hvis holdet har brug for, at jeg spiller hårdt, er det sådan, jeg må spille.

- I danskere er meget høflige - og måske også for høflige. I topsport er man nødt til at være hård og gøre det, der er nødvendigt. Man må tænke på sig selv. Ellers kan man ikke nå helt til tops.

Har vi så set din hårde side endnu?

- Måske i nogle få dueller, men det har ikke været nødvendigt at skrue bissen på. Så I har ikke helt set ’Kannibalen’ endnu.

Får vi ham så at se i morgen, når I møder FCK?

- Forhåbentlig bliver det en god kamp med to hold, der vil spille fodbold. Men som jeg siger, når der er brug for, at jeg spiller hårdt, så gør jeg det. Så vi får at se på søndag.

- Men jeg håber, vi kan give tilhængerne - ja, selv de neutrale - en god fodboldkamp. Forhåbentlig bliver vi vinderne. Men det bliver marginalerne, der afgør det, siger Boulahrouz, der kom til Brøndby fra portugisiske Sporting.

Her forpurrede skader dog det meste af hans ophold. Kun 11 kampe blev det til på en sæson. Måske er det derfor, Brøndby i første omgang kun valgte at skrive en ét-årig kontrakt med hollænderen.

Hans præstationer på banen har dog allerede fået Brøndbys sportsdirektør Per Rud til at melde ud, at han er klar på at forlænge aftalen.

Noget, Khalid Boulahrouz heller ikke er afvisende overfor:

- Nu er jeg her. Så der er selvfølgelig en mulighed for, at jeg fortsætter. Vi må sætte os ned og se på mulighederne. Men i øjeblikket er kampene det vigtigste, og det er dér, hvor min koncentration er. Men som Per sagde, så skal der nok blive tid til at tage en snak om, hvad der skal ske fremover.