Khalid Boulahrouz er endelig landet i Brøndby, og ’Kannibalen’ er sulten efter at komme i gang

Rygterne har svirret længe, men nu er den god nok. Mandag blev den hollandske stjernespiller Khalid Boulahrouz præsenteret i Brøndby på en et-årig kontrakt.

’Kannibalen’, som Boulahrouz bliver kaldt, kan endelig trække den gule trøje over hovedet, og han satser på at beholde sit kælenavn i Danmark.

- Det var baseret på min spillestil, og jeg håber, at I snart glemmer mit rigtige navn, Boulahrouz, og begynder at kalde mig ’Kannibalen’, sagde den 31-årige hollandske landsholdsspiller, der var med til at vinde sølv ved VM i 2010, mandag på pressemødet i Brøndby.

Den fysisk stærke forsvarsspiller fik kælenavnet i sin tid i tysk fodbold, da han skiftede til Hamburger SV og fik 16 gule kort og tre røde i sine første to sæsoner. Senest har Boulahrouz spillet i Sporting Lissabon, men har siden sommer stået uden klub.

- Jeg er meget glad og tilfreds med, at jeg nu er Brøndby-spiller. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben. De har været meget professionelle og taget utroligt godt imod mig. Jeg har kun hørt gode ting om klubben og om København, så jeg er meget fortrøstningsfuld omkring mit skifte, sagde Khalid Boulahrouz.

Et skifte til en dansk klub kan virke som et skridt ned ad karrierestigen for en mand, der har spillet i Premier League for Chelsea og i Bundesligaen for Hamburger SV og VfB Stuttgart, men for Boulahrouz var Brøndby det rigtige valg.

- Jeg havde andre tilbud, men det her var hele pakken. Mine børn bor i Hamborg og er derfor tæt på København, hvilket er vigtigt. Jeg ved, at klubben har haft nogle hårde år, men det kan ske for alle klubber. Brøndby er en stor klub i Danmark, og Per Rud overbeviste mig om projektet og ambitionerne i klubben, så jeg var ikke i tvivl om at skrive under. Lad os se i fremtiden, om det er et skridt frem eller tilbage, forklarede Khalid Boulahrouz.

Hollænderen har kun fået en et-årig kontrakt, men han er åben for at forlænge opholdet på den københavnske vestegn:

- Det ene år var bedst for mig og klubben lige nu, men hvis jeg har det godt her, og det kommer til at gå godt, samtidigt med at klubben synes det går godt, så er jeg åben for en forlængelse.

De samme toner lyder der fra sportschef Per Rud, som sagde, at de to parter allerede har snakket om en forlængelse, men at det afhænger af, hvordan det næste år forløber.

Khalid Boulahrouz har set Brøndbys kampe de seneste uger, hvor de blå-gule er ubesejret i fire kampe med tre sejre og en uafgjort, og han glæder sig til at komme på græs med sine nye holdkammerater:

- Jeg er forventningsfuld efter de gode resultater de seneste uger. Jeg skal ind og tilføre min fysik og engagement til holdet, samtidig med at jeg skal dele ud af min erfaring til de unge spillere på holdet.

Han tør dog ikke spå om ambitioner eller mesterskab endnu:

- Det ville være underligt, hvis jeg sagde, at vi skulle blive, hvor vi er nu. Vi vil selvfølgelig forbedre os i tabellen, men vi skal arbejde hårdt og tage det skridt for skridt. Så må vi se, hvor vi hører til.

Der går to uger, inden ’Kannibalen’ kan tage for sig af retterne i Superligaen på grund af landsholdspausen. Boulahrouz kan få debut, når Brøndby møder Viborg på hjemmebane søndag 20. oktober.