Det er en af Brøndbys fortabte sønner, der nu vender hjem. Men der er stor forskel på det Brøndby, Thomas Kahlenberg forlod i 2005, og det, han nu skal bruge de næste fire år hos.

En kamp om mesterskabet er vekslet til en kamp for overlevelse. I stedet for spillere som Daniel Agger og Johan Elmander skal Kahlenberg nu forberede sig på at sidde ved siden af unge talenter som Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri i holdbussen.

Men det er den 30-årige tidligere landsholdsspiller, der siden 17. juli har trænet med i Brøndby for at holde formen ved lige, indstillet på.

- Jeg ved, det er andre tider og et andet hold end det, jeg forlod. Men i træningerne har jeg også kunnet se, at det er et hold med potentiale og mange dygtige spillere. Hvis ikke jeg troede på, at vi kunne løfte holdet og komme tilbage i toppen, havde jeg ikke skrevet under.

Midtbanedynamoen har siden 2009 været på kontrakt i Wolfsburg, men den tidligere landsholdsspiller fik aldrig tiltvunget sig en startplads. Alligevel var hans førsteprioritet at blive i udlandet, da hans kontrakt udløb denne sommer. De første mange forespørgsler fra Brøndby blev derfor afvist, men efterhånden, som tiden gik, blev han mere og mere tændt på Brøndbys projekt.

- Jeg ville gerne se tiden an og se hvilke muligheder, der dukkede op. Men Brøndbys interesse og projekt gør, at jeg har utrolig stor lyst til at knytte mig til det og engagere mig herude, siger han og fortsætter.

- Jeg har lyst til at komme et sted hen, hvor jeg er ønsket, og hvor jeg kan være med til at præge udviklingen. Det er jeg glad og lykkelig for, jeg kan være med til nu.

Selv om Brøndby tidligere har fejret store triumfer med Kahlenberg ved roret, understreger Brøndbys sportschef, Per Rud, at Brøndby-fansene ikke skal skrue forventningerne for højt op:

- Thomas er ingen Messias. Vi er inde i en udviklingsperiode, som han med sin erfaring kan være med til at fremskynde. Men man skal ikke forvente, at han egenhændigt kan vinde kampene, siger han.

På gårsdagens pressemøde offentliggjorde Brøndby samtidig også, at klubben har skrevet kontrakt med det 19-årige storttalent Christian Nørgaard. Midtbanespilleren er hentet i HSV, hvor han har spillet siden 2012. Dog blev det aldrig til nogen førsteholdskampe. Ifølge Per Rud skal købet af Christian Nørgaard, der har spillet under Brøndbys cheftræner, Thomas Frank, på U19-landsholdet, også ses som en investering i fremtiden:

- Vi lægger ikke noget pres på Christian. Han har et kæmpe talent, så hans tid skal nok komme.

Han får den tid, han skal bruge til at falde til, siger Per Rud, der ikke vil udelukke, at der komme flere spillere til, inden transfervinduet lukker:

- Jeg vil ikke afvise noget, men jeg kan heller ikke love, at der kommer til at ske noget.