Rødt kort, fairplay-forvirrings-mål, hattrick, et brændt straffespark, en skraldespand på banen og meget mere! Kaos-dramaet mellem Vejle BK og AGF er en kamp, vi sent vil glemme.

Her er tre ting, vi lærte af det hæsblæsende opgør, som endte med en 4-2-sejr til AGF.

1. Denne kamp bliver ikke overgået foreløbigt
Hmmm. Lad os opsummere bare nogle af højdepunkterne: Tre ultra-mærkelige og omdiskuterede mål - det ene endnu mere bizart end det næste, et rødt kort for at nikke en skalle i maven på en modstander, en dommer i fokus for en række mærkelige beslutninger, generel kaos og forvirring i begge holds lejre og lægterne, et flot frisparksmål, et brændt straffespark, fans i det røde felt, en dommer, der måtte eskorteres ud efter kampen, og bare fuld smæk for skillingen over hele linjen.

Denne superligakamp på solskinsdag i påsken 2019 er et brag, vi sent vil glemme. »Jeg har svært ved at sætte ord på det,« sagde en vantro Vejle BK-anfører Jacob Schoop til TV3 Sport efterfølgende.

Peter Munch Larsen dommer i kampen måtte eksporteres fra banen af sikkerheds vagter. Superliga Fodbold Vejle Stadion. Vejle Boldklub mod AGF. Søndag den 21 april 2019.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Peter Munch Larsen dommer i kampen måtte eksporteres fra banen af sikkerheds vagter. Superliga Fodbold Vejle Stadion. Vejle Boldklub mod AGF. Søndag den 21 april 2019.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Fisker
Vis mere

2. Frustration i Vejle = Skraldespand på banen
Da AGF satte 3-2-målet ind sidst i kampen efter en kontroversiel situation, hvor AGF hurtigt - for hurtigt? - satte spillet i gang, efter at dommeren havde givet et gult kort, fik det sindene til at koge (endnu mere) over i et sydende Nørreskoven. Det kulminerede, da en tilskuer kylede en fyldt skraldespand på banen.

Midt i kaosset, hvor kampen var afbrudt som følge af brokkerier fra Vejle-lejren mod dommer Peter Munch Larsen - og generel forvirring - gik en Vejle- og en AGF-spiller og sparkede skrald ud over sidelinjen, så kampen i hvert fald ikke skulle afbrydes yderligere som følge af bananskræl, ølkrus og andet snask på grønsværen.

3. AGF's fans ville også lege med i homofobi-gate
Inden kampen viste en stor gruppe AGF-fans alt andet end format, da de gennem Vejles gader sang den efterhånden berygtede smædesang mod Viktor Fischer: »Viktor Fischer, han er gay, allez-allez,« lød det fra omtrent halvleden af 3-500 AGF-fans, som blev fanget på video.

Den homofobiske sang har også FC Midtjylland- og Brøndby IF-fans sunget i den seneste tid, hvor også OB's fans har ageret homofobisk mod FCK-stjernen, hvilket har skabt stor røre i fodbolddanmark, som har taget afstand fra homofobi. Men det er åbenbart gået hen over hovedet på en stor gruppe AGF-fans.

Patrick Mortensen (med armene ud til siden) lavede hattrrick.
Patrick Mortensen (med armene ud til siden) lavede hattrrick. Foto: Claus Fisker
Vis mere