Så gik den ikke længere for AGF.

Nederlaget på 0-2 mod lokalrivalerne fra Randers FC var aarhusianernes første i Superligaen siden 5. august.

»Vi hader at tabe til Randers. Men vi må erkende, at vi i dag ikke har den offensive power, der skal til,« sagde cheftræner David Nielsen.

Efter kampen spurgte B.T.'s udsendte ham om, hvordan han vurderer mulighederne for, at han får sin trænerkontrakt, der udløber til sommer, forlænget. Til dette var han leveringsdygtig i et svar, der blev efterfulgt af et skævt smil:

AGF's cheftræner David Nielsen.
AGF's cheftræner David Nielsen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Nu ser det sort ud med en forlængelse efter vi har tabt til Randers. Spøg til side. Jeg har ingen kommentarer til sagen. Jeg er vidende om, at det er noget, der bliver snakket meget om og noget der fylder mere hos andre end mig.«

I kulissen tales der om, at en unavngiven 2. Bundesliga-klub har henvendt sig til David Nielsen om et muligt fremadrettet samarbejde.

»Det har jeg heller ingen kommentarer til. Der vil det næste stykke kommer der masser af spekulationer om min trænerfremtid. Men jeg koncentrerer mig kun om, at vi inden næste kamp er 100 procent klar,« sagde David Nielsen.

Han ærgrede sig over, at Randers FC otte minutter efter pausen bragte sig foran 1-0, da stopperen Frederik Tingager blev behandlet for en knæskade udenfor banen.

AGF-stopperen Frederik Tingager, til venstre, i duel med Randers FC's Emil Riis Jakobsen.
AGF-stopperen Frederik Tingager, til venstre, i duel med Randers FC's Emil Riis Jakobsen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Det kom til at afgøre kampen. Vi får i situationen, der fører til deres første scoring, ikke dækket tilstrækkeligt godt op. Efterfølgende sidder Randers på kampen. Det er ikke vist ikke helt forkert at sige, at scoringen bække vækker Randers-spillerne og deres supportere,« sagde David Nielsen.

Frederik Tingager var enig i at hans uheld blev kampafgørende.

»Jeg får på en mærkelig måde viklet mit ben ind i en Randers-spiller, og får et vrid i knæet. I første omgang troede jeg, at der ikke var tale om noget særligt, men efter at have løbet nogle skridt, kan jeg mærke, at knæet desværre ikke er helt stabilt. Derfor udgik jeg, og derfor skal jeg have knæet scannet mandag,« sagde Frederik Tingager.

Han havde det skidt med nederlaget.

Randers FC''s Emil Riis Jakobsen (nummer 9) i kamp med AGF's Frederik Tingager (nummer 5) i søndagens Superliga-kamp i Randers.
Randers FC''s Emil Riis Jakobsen (nummer 9) i kamp med AGF's Frederik Tingager (nummer 5) i søndagens Superliga-kamp i Randers. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Naturligvis havde jeg håbet, vi havde sikret vores syvende Superliga-sejr i træk. Men i fodbold er man ikke bedre end sin sidste kamp. Nu har vi tabt. Heldigvis befinder vi os stadig i en god position i toppen af Superligaen, så der er ingen grund til at hænge alt for meget med hovedet,« sagde Frederik Tingager.

Mens humøret i AGF-lejren var på nulpunktet, blev der til gengæld jublet til den store guldmedalje hos hjemmeholdet.

»Det er fedt, at vi både kan forlænge vores egen stime af sejre i Superligaen, og samtidig få brudt AGF's,« sagde Randers-træner Thomas Thomasberg og tilføjede:

»Efter kampen har jeg i omklædningsrummet rost drengene for en enestående fight. Jeg synes, det var vores fortjeneste, at AGF ikke nåede frem til meget andet end halvanden chance. Vores defensiv står rigtig, rigtig godt.«

Randers-træner Thomas Thomasberg jubler sammen med sine spillere over sejren over AGF.
Randers-træner Thomas Thomasberg jubler sammen med sine spillere over sejren over AGF. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Det var 11. Superliga-kamp i træk, at Randers ikke har tabt til AGF i Superligaen.

»Det er som om der opstår lidt magisk energi og kraft, når vi møder AGF. Den klub vil mine spillere bare ikke tabe til. Selvfølgelig er det fedt at lige nu at ligge nummer tre i Superligaen. Men det er slet ikke sådan, at vi føler, vi er klasser bedre end konkurrenterne. Bevarer vi ikke vores ydmyghed kommer vi i problemer i alle kampe,« sagde Thomas Thomasberg.

Nu venter der Randers FC om 14 dage en topkamp mod FC Midtjylland i Herning.

»Måske skal vi melde afbud til kampen. Vi plejer jo at tabe stort dernede,« sagde Thomas Thomasberg.