Foto: Bo Amstrup

Hobro har taget Superligaen med storm, men nu står oprykkerne over for den virkelighed, der ofte følger med succes erhvervet på smalt budget. Risikoen for større fisk fatter interesse for de spillere, der har gjort det over al forventning.

En af dem er Emil Berggren. U21-landsholdsangriberen har ladet målene vente på sig, men slog så til med to af slagsen mod Brøndby søndag, og det sammenfattet med hans flid i hele efteråret har fået norske Viking Stavanger på banen, erfarer BT.

- Jeg kan bekræfte, at der er konkret interesse for Emil, men vi har aftalt med pågældende klub og Emil, at vi kører efterårssæsonen færdig i fred og ro, og så sætter vi os ned og aftaler, hvad der skal ske, siger Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen.

- Hobro har en fin historik med at sælge unge spillere videre, og vil det lykkes os at sælge en spiller til udlandet, så vil det være en top-historie for os og endnu et bevis over for unge spillere, at Hobro er et rigtig godt springbræt. Men om det så lige er tidligt nok for Emil at tage ud, det er en anden sag, siger Jens Hammer Sørensen om den unge angriber, der var klubbens første indkøb.

Ifølge BTs oplysninger er der ikke bare tale om en flirtende interesse, men traditionsklubben fra Tippeligaen har erklæret sig villig til at udløse den frikøbsklausul, som Emil Berggreen angiveligt har i sin kontrakt.

Hobro hentede Emil Berggren i Brønshøj tilbage i juni måned på en kontrakt af tre års varighed, og ifølge bold.dk betalte nordjyderne 350.000 kroner for talentet. Med en spiller af den alder og baggrund sammenholdt med Hobros løn og transferbudget, vil en frikøbsklausul typisk være i størrelsesordnen 1-1,5 millioner kroner.

- Ingen kommentarer. Om der er eller ikke er en klausul, holder vi internt, siger Jens Hammer Sørensen.

BT erfarer via norske pressekilder, at Viking Stavanger ikke er den eneste klub, der er brændt varm på Emil Berggren, men er angiveligt den eneste klub, der har sendt et konkret bud af sted.

Det har ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Emil Berggren, der er på farten med U21-landsholdet, og spillerens agent, Annfinn Gaard, vil hverken be- eller afkræfte nyheden.

- Som Hobro har præsteret – og med status som U21-landsholdsspiller – vil der naturligt nok være interesse for en spiller som Emil, men alt, der vedgår hans ansættelsesforhold, fremtid og konkrete henvendelser eller ej, ønsker jeg ikke at kommentere på. Det er ganske enkelt ikke min opgave, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Viking Stavanger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.