Kamil Grabara og Galatasaray har lagt sig ud med hinanden efter onsdagens Champions League-kamp. 

Det begyndte i medierne tirsdag, da FC Københavns målmand kort efter pressemødet inden kampen sagde til de skrevne danske medier, at han havde hørt, at Galatasarays passionerede fans var mindre højlydte end ærkerivalernes fra Fenerbahce. 

Efter kampen forværrede den polske målmand forholdet til de tyrkiske fans, da han på Instagram omtalte Galatasarays hjemmebane som 'et lortested', og det førte til dødstrusler, og samtidig har Galatasarays bestyrelse bekendtgjort, at de mener, at FC København bør straffe sin målmand for ovenstående. 

Nu præciserer FC Københavns cheftræner, Jacob Neestrup, at målmanden ikke får en intern straf, og at fejden mellem Grabara og Galatasaray allerede inden kampen gik over stregen, da målmanden også her modtog trusler.

Kamil Grabara modtog også trusler før kampen mod Galatasaray. 
Kamil Grabara modtog også trusler før kampen mod Galatasaray.  Foto: Yasin Akgul/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Kamil håndterer sådan noget rigtig godt, det handler mere om hans nære, kunne jeg forestille mig. Jeg har ikke flere kommentarer til det, end at det selvfølgelig ikke er sjovt, det er det ikke,« siger Jacob Neestrup og fortsætter: 

»Jeg kan sige, at Kamil ikke kommer til at blive straffet af FC København. Han bliver taget med på et pressemøde, hvor han siger en joke, som, jeg selv synes, var ret sjovt. Vi sidder ikke på et pressemøde nede i Galatasaray og skal snakke deres fans op. Det er ikke dér, vi er som klub.«

»Vi skal være ishamrende kolde, når vi sidder dér, og vi skal ikke lade os gå på af det der. Han siger så for sjov - og det er der, man kan høre vores danske ironi - at han har hørt, at Fenerbahces fans er mere larmende, og det er, hvad det er. Men de trusler, han og familien har modtaget før og efter - og det er vigtigt at pointere, at det også var før - det er det, der trigger hans opslag,« lyder det fra Jacob Neestrup, der en gang til slår fast: 

»Det var før kampen. Jeg står ikke og forsvarer hans opslag, men jeg siger bare, at det skal man have med,« forklarer FCK-træneren og tilføjer: 

Grabara og de tyrkiske fans er ikke på god fod med hinanden.  
Grabara og de tyrkiske fans er ikke på god fod med hinanden.   Foto: Yasin Akgul/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Fodboldspillere skal finde sig i rigtig meget og er i det eneste erhverv, hvor man må sige ting til dem, som man ikke er i nærheden af at måtte sige på andre arbejdspladser.«

Søndag var Kamil Grabara igen i vælten foran en masse fans af modstanderholdet, da FC København på et udsolgt Brøndby Stadion mødte de blågule fra Vestegnen. 

Og Kamil Grabara virkede totalt upåvirket af al virakken siden midtugekampen mod Galatasaray, da han især i første halvleg foran Brøndbys mest inkarnerede fans på Sydsiden-tribunen diskede op med klasseredninger. 

De var med til, at FC København løb med en 3-2-sejr, efter man langt inde i kampen var bagud. 

»Det er bare Kamil. For Kamil vil jeg næste sige, det var en ordinær dag på kontoret. Det er fantastisk. Jeg har også en dårlig dag en gang imellem, og det kunne man se på nogle af de valg, vi gjorde før kampen i dag. Ikke på hvem der skulle starte inde, men der var noget på vores positioner og struktur, hvor vi ikke ramte den lige i røven,« siger Neestrup og uddyber:  

»Der er jeg jo bare heldig, at jeg har et par spillere, som er lige lidt bedre til at få højre lap ud eller sparke den over i det lange hjørne. Det er spillerne, der vinder denne her kamp, det må jeg bare sige,« slutter Jacob Neestrup. 

FC København var bagud med seks minutter igen af kampen mod Brøndby, da Roony Bardghji lynede to gange.