AGF og Viborg må i denne sæson kæmpe om oprykning til Superligaen, efter begge hold i sidste sæson trak sorteper.
AGF og Viborg må i denne sæson kæmpe om oprykning til Superligaen, efter begge hold i sidste sæson trak sorteper. Foto: Preben Madsen

De rykkede begge ud af Superligaen i maj og har siden skiftet ud i både ledelse og spillertrup. Søndag eftermiddag har både AGF og Viborg sæsonpremiere i landets næstbedste række.

Men her stopper lighederne også. For mens det for viborgenserne handler om at skabe et nyt og forandret mandskab over tid, er kravet i AGF ikke til at tage fejl af.

- Oprykning er det eneste, det handler om, siger AGF-veteranen Martin Jørgensen, der i sommerpausen har kunnet sige goddag til den nye AGF-direktør Jacob Nielsen og cheftræner Morten Wieghorst. Den tidligere Michael Laudrup-assistent debuterer som AGF-træner i dagens kamp mod FC Roskilde.

Men selvom Martin Jørgensen forventer en hurtig retur til Superligaen, forudser han en større udfordring, end sidst AGF var i 1. division. Dengang i 2011 stormede Martin Jørgensen, Søren Berg og Peter Graulund op igen.

- Vi er da en af favoritterne, men vi er ikke lige så stærke som for tre år siden. Der havde vi en angriber som Peter Graulund, der var garant for 15-20 mål, siger Martin Jørgensen, der også peger på den nuværende AGF-trups manglende erfaring.

Et forandret Viborg

I Viborg er sportschef Ole Nielsen ny mand i klassen. Før dagens premiere mod AC Horsens er den tidligere Sønderjyske-boss, der kom til Viborg i sommer, anderledes tålmodig, når snakken falder på oprykning til Superligaen.

- Der er ikke noget ultimatum om, at vi skal rykke op, for vi ved godt, det ikke er enkelt og noget, vi bare lige gør. Vi er ved at trimme en trup til et forandret Viborg, og det er derfor, vi har lavet de justeringer, vi har, siger Ole Nielsen, der har brugt sommeren på at siger farvel til ni spillere, mens spillere som Sebastian Andersen, Antonio Stankov, Peter Friis Jensen og profilen Jeppe Curth (tidligere AaB) er kommet til. Sidstnævnte tøver Ole Nielsen ikke med allerede at kalde en kæmpe forstærkning.

- Vi har stor tiltro til, at Jeppe Curth kan være med til at skubbe det her tog i den rigtige retning, siger han.

Forventer oprykning

Tilbage i Aarhus glæder anfører og målmand Steffen Rasmussen sig til at tage handskerne på, når NRGI Park i eftermiddag danner ramme om premieren mod FC Roskilde. Ligesom holdkammeraten Martin Jørgensen og hele den jyske hovedstad forventer han en snarlig retur til Superligaen. Alt andet vil være en ny stor AGF-nedtur.

- Fiasko er et stort ord at bruge, men det vil da være skuffende, hvis vi ikke rykker op. Det skal vi, siger Steffen Rasmussen, der forventer at se et AGF-mandskab, som under Morten Wieghorst spiller underholdende fodbold.

- Man skal gerne kunne se et hurtigt og aggressivt hold, der vil være målsøgende, siger målmanden.

Måske det kan få smilet tilbage i den fodboldgale by.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.