Hobro leverede en vaskeægte sensation, da de søndag aften slog mesterskabsfavoritterne fra FC København med 3-0 - og så endda på københavnernes egen hjemmebane.

Allerede efter seks minutters spil var den gal i FCKs forsvar, da hjemvendte Mathias Zanka Jørgensen ikke fulgte med Quincy Antipas inde i feltet. Den tidligere Brøndby-spiller steg til vejrs og headede Mads Hvilsoms indlæg ind bag Stephan Andersen.

Noget af et wake-up call for FC København, der onsdag slog det ukrainske tophold FC Dnipro med 2-0.

FCK sad på det meste af spillet, men Hobro var aggressive i deres pres og gjorde det svært for københavnerne at komme frem til chancer - godt symboliseret ved Daniel Armateys forkølede langskud efter 13 minutters spil, som var FCK's første reelle skud på mål.

Efter 42 minutter sendte De Ridder et langskud tæt forbi Jesper Rask, men Hobro formåede at holde stand til pausen.

I pausen havde Ståle Solbakken valgt at foretage en taktisk udskiftning ved at tage midterforsvaren Mikael Antonsson ud i stedet for midtbanespilleren Danny Amankwaa.

Men lige lidt hjalp det. Allerede fire minutter inde i anden halvleg koksede FCK-forsvaret på ny.

Et dårligt tilbageløb af FCK på en Hobro-kontra endte med et indlæg fra højre side, der ramte udskældte Tom Høgli på knæet, hvilket resulterede i en perfekt aflevering til Mads Justesen, der nemt kunne score til 2-0.

FCK-forsvaret blev fuldstændig taget på sengen efter 60 minutter, da et hurtigt taget frispark skabte total forvirring. Mads Hvilsom kunne til sidst bringe Hobro yderligere foran. 3-0 stod der på måltavlen efter 60 minutter, og FCK var totalt i kuldkælderen.

Frustrationen blev for meget for Mathias Zanka Jørgensen, der i 80. minut blev præsenteret for et direkte rødt kort, efter at han sparkede ud efter en modspiller.

Hobro blev ved med at stå bundsolidt i bagkæden og formåede at holde FC København fra større chancer resten af kampen, og dermed var ydmygelsen en realititet.