Troels Kløve bragte tidligt S'nderjyske foran, men mål i anden halvleg af Oliver Drost og Jonas Thorsens sikrede AC Horsens hjemmesejren.

Massevis af skader og en slidt trup var ingen undskyldning for AC Horsens, der fredag lukkede Alka Superliga-året med en hjemmesejr på 2-1 over Sønderjyske.

Det var ellers gæsterne, der gik til pause med en føring, men et fremragende solomål af Oliver Drost samt et hovedstød af Jonas Thorsen, sikrede Horsens-sejren.

Horsens' første ligasejr siden 29. september betyder, at holdet rykker helt op på Superligaens femteplads, mens Sønderjyske er så godt som sikre på at overvintre som nummer ni.

Sønderjyske har ellers de senere uger vist langt bedre spil end tidligere i sæsonen, og de kom da også til Horsens med ni point i de foregående fire kampe.

Bo Henriksen gør hvad han kan, men det spillermateriale han har til rådighed! Vi har været med den hidsige træner med på job!

Horsens kom ind til opgøret med en stærkt decimeret trup, hvor cheftræner Bo Henriksen blandt andet måtte se bort fra forsvarsklippen Bubacarr Sanneh, alsidige Mathias Nielsen samt Hallur Hansson og Joseph Mensah.

Det var da også sønderjyderne, der tidligt kom i front, da Troels Kløve udnyttede et indlæg, som Horsens-spillerne slet ikke var opmærksomme på.

Horsens satsede som altid meget på dødbolde og indkast, og Delphin Tshiembe var da også tæt på at udligne efter et langt indkast, men på stregen reddede backen Jeppe Simonsen.

Lejesvenden Oliver Drost, der i første halvleg kom ind for skadede Kjartan Finnbogason, tog kort efter pausen sagen i egen hånd.

På egen banehalvdel rundede han Kees Luijckx, og så satte han ellers kurs direkte mod mål. Ingen gik til Drost, der fladt sendte udligningen i kassen efter en løbetur på godt 60 meter.

Comebacket blev fuldendt med et kvarter igen, og denne gang var det på en Horsens-specialitet. Et hjørnespark blev forlænget til bageste stolpe, hvor Jonas Thorsen stangede sejren i hus for hjemmeholdet.