Størstedelen af seertallene for Superligaens genstart er landet.

Boldene i Superligaen triller igen. Kampene bliver dog spillet uden tilskuere, og fodboldhungrende fans må i stedet tage fjernbetjeningen og trykke sig ind på kampene hjemmefra.

Og trods det gode pinsevejr var det noget, tusindvis af danskere tog imod. Det viser den seneste uges tv-måling i antal seere hos Kantar Gallup, som B.T. har fået oplyst.

Bedømt ud for tallene var der én særlig kamp, som fodboldfans fulgte med i.

AGF slog OB 1-0 mandag aften.
AGF slog OB 1-0 mandag aften. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Her skal vi rette øjnene mod det jyske og Aarhus. Kampen mellem AGF og OB blev i gennemsnit set af 135.000. Det gør samtidig kampen til en klar topscorer, når det kommer til at lokke flest seere til skærmen.

Sammenligner man med den sidste spillerunde i marts, inden coronakrisen sendte Superligaen på pause, var den mest sete kamp opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby med i alt 147.000 ved skærmen.

Nærmeste forfølger var åbningskampen efter to måneders pause på grund af coronavirus: nemlig AGF, der tog imod Randers FC. Her blev kampen set af 82.000.

På tredjepladsen følger Esbjerg fB-AaB med 69.000 seere.

Rettighederne til Superligaen deles mellem Nent og Discovery, og kampene blev fordelt mellem Canal9 på Discovery og TV3 Sport, TV3+ samt TV3 Max hos Nent.

Superligaens første runde efter corona-pausen er endnu ikke ovre. Tirsdag spiller Brøndby hjemme mod Sønderjyske. Kampstart er klokken 19.

Andre læser også