AaB måtte vente. Og de måtte vente rigtig længe, før det til sidst skulle ske, at Kasper Kusk kunne præsenteres i en stribet trøje på Victor Borges Plads på Restaurant Fischer. Ironisk nok, når nu Viktor Fischer var direkte skyld i, at AaB kunne få Kasper Kusk fri af FC København.

Det var ikke bare tålmodighed, AaB måtte finde frem. Der skulle også nogle skillinger til, for ifølge BTs oplysninger betaler AaB mellem 4,5 og 5 millioner kroner for at få Kasper Kusk hjem til Aalborg, hvor han for alvor huserede fra 2012 til 2014.

LÆS OGSÅ Sms-flirt blev til kæmpetransfer: Her er historien bag FCKs komplicerede Fischer-køb

En pæn pris for AaB at betale, men til at starte med ønskede FC København at indkassere hele det beløb på 7,5 millioner kroner, som man selv havde betalt Twente for offensivspilleren. Prisen startede i januar også på omkring 5,5 millioner kroner, men endte altså lige under.

BT talte med Allan Gaarde tidligere onsdag, da AaB holdt pressemøde i København, og uden at forholde ham beløbet på det tidspunkt fortalte AaBs sportschef om en stor handel for AaB.

LÆS OGSÅ Skyder FCM på det hele? Rekord-salg sender Superligaens tophold på vild angriberjagt

Vi plejer ikke at bruge transfers. Vi har gjort det med Jores Okore og Safranko, men det er også kun, fordi vi har tjent pengene. Det gælder også her. Men det er også en ekstraordinær investering, som bestyrelsen har været med til at bevilge, siger Allan Gaarde, som også forklarer, hvorfor købet måtte lade vente på sig.

Der skal tre parter til. En af parterne er også FCK.  Vi har været i en god og positiv dialog med FCK i en længere periode, og nu er det faldet på plads. Desværre bliver det på deadline-dagen, for jeg hader at være ude i sidste time, siger Gaarde.

Kasper Kusk får sit gamle nummer 17 i AaB.