Svigtende præstationer og langvarige skader til Bashkim Kadrii, Andreas Cornelius og Youssef Toutouh sender FC Københavns manager Ståle Solbakken mod et aktivt transfervindue.

FC København tilfører flere penge til Ståle Solbakkens transferbudget, og det giver store ambitioner. De nybagte pokalvindere skal opruste i den direkte duel med FC Midtjylland og Brøndby IF, og her kigger københavnerne mod en høj hylde.

Pokalfesten vil hurtigt blive afløst af et omfattende byggearbejde.

Og det kommer til at gå stærkt, siger nordmanden.

»De fremtidsplaner, der er lagt, gælder ikke længere. Der er undtagelsestilstand. Vi har signeret en spiller (Benjamin Verbic, red.), men jeg håber, vi kan præsentere en ny spiller inden Superligaen slutter,« forklarer han. Og forventer yderligere tilgang:

»I alt håber jeg, vi kan få to til tre spillere tilført.«

Forsvaret:

Kevin Foleys FCK-aftale udløber til sommer, hvor han skal videre, og Kris Stadsgaards kontrakt løber stadig, men stopperen ligner en færdig mand i FCK-regi. Desuden er der spørgsmålstegn ved ’Zanka.’ Stopperen kom tilbage til FCK sidste sommer fra PSV, og skal københavnerne lave et pænt beløb på ham, så skal det være den kommende sommer. Det vil være overraskende for mange, men kan ske af økonomiske hensyn. Skal FCK mod forventning spille Champions League er et salg af ’Zanka’ no go.

Prognose: Oplagt med endnu et lån af en alsidig forsvarsspiller og køb af stopper, hvis der kommer et bud på ’Zanka’.

Midtbanen:

FC København mangler målfarlige og chance-skabende midtbanespillere, og nye kantspillere har høj prioritet. Rurik Gislason, der er arbejdsom, men for sjældent involveret i mål, ventes at skifte. Der er spørgsmålstegn ved veteranen Christian Poulsen, hvis kontrakt udløber og med status som ghanesisk landsholdsspiller kan der i 11. time i transfervinduet kan komme et stort bud fra Premier League på imponerende Daniel Amartey.

Prognose: Kasper Kusk kommer med stor sandsynlighed ind og yderligere en kantspillere i størrelsesordnen Alejandro Bedoya ønskes.

Angreb:

Cornelius’ lange skadespause er en alvorlig streg i regningen for FCK’s langtidsplaner. Uden den fysisk stærke angriber afhænger offensiven 90 procent på Nicolaj Jørgensen.

Lejesvenden Björn Sigurdarson har en købsoption, men FCK vil formentlig lade ham returnere til Wolves og satse på islændingen falder i pris. Det er ikke sikkert, det bliver til et gensyn med ham.

Prognose: Førsteprioriteten er en boksangriber med fysik. Formentlig leje for sæsonen og med et niveau, hvor Ståle Solbakken kan være tryg ved, der bliver leveret de nødvendige mål.

Ifølge BTs amerikanske pressekilder er FC København sammen med flere MLS-klubber særdeles lune på Alejandro Bedoya, der har optrådt 39 gange for Stars and Stripes.

Men der venter et større, kompliceret puslespil, før den 28-årige kantspiller kan trække i den hvide FCK-trøje, og mange ender skal mødes, før det kan lade sig gøre.

Linket er FC Københavns nybagte head scout, Jesper Jansson. Svenskeren fik som sportschef Alejandro Bedoyas karriere på skinner henover et års ophold i Janssons tidligere klub, Helsingborg, før amerikaneren skiftede til Nantes.

Her har den amerikanske landsholdsspiller spillet fast, og franskmændene vurderes at forlange mellem 12 og 15 millioner kroner for den dygtige kant. Dertil kommer amerikanerens løn samt den udfordring, der må være i at overtale ham til sige farvel til den franske liga – blandt Europas fem bedste – til den danske Superliga. En knap så sexet størrelse med al respekt.

Argumentet her vil for FC Københavns part være udsigten til at spille europæisk ikke mindst bundet op på ambitionen om at spille i Champions Leagues gruppespil på sigt. Nantes i et europæisk gruppespil de kommende år har lange udsigter.

BT har været i kontakt med Nantes sportsdirektør, Franck Kita, der blot siger, at der er bred interesse for offensiv-spilleren. Han ønsker ikke at kommentere på, om Bedoya er til salg.

Et salg af amerikaneren kan tilmed betyde, at Nantes vil rette blikket mod AaB, idet franskmændene har et godt øje til nordjydernes Nicolaj Thomsen, men der venter en knudret kabale, der meget vel kan ende med ikke at gå op.

FC København har allerede hentet den slovenske kantspiller Benjamin Verbic, og ventes desuden at få Kasper Kusk købt fri af kriseramte Twente, men har altså ambitioner om at erhverve yderligere en kantspiller i løbet af det kommende transfervindue.