Brøndby vandt søndagens derby over FC København med 2-1.

Helten på Vestegnen blev Hany Mukhtar, der med et præcist frisparksdrøn sikrede hjemmeholdet alle tre point.

Herunder kan du se BTs udsendte reporters dom over de to mandskaber:

BRØNDBY IF:

Frederik Rønnow
Holdt Brøndby inde i kampen i første halvleg med gode redninger og fik generet Skov nok til, at han skød på  overliggeren på straffesparket.
4

Johan Larsson
FIk i anden halvleg en god mulighed for at sparke Brøndby i front, men skød over kassen. Så skidt ud ved FCKs mål, hvor Rasmus Falk fik lov at gøre Brøndby ondt.
4

Paulus Arajuuri
Hans manglende fart kom til udtryk, da Fischer med lethed rykkede forbi. Havde det svært over for Santander. Var også stærkt impliceret ved Ankersens mål.
4

Benedikt Röcker
Kan stå tilbage med et smil efter en godkendt præstation, men var ham, der tabte hovedstødsduelt til Santander ved straffesparket. Dog også gode aktioner.
7

Anthony Jung
Det var måske venstrebackens dårligste kamp i foråret. Han blev udstillet, når Peter Ankersen kom drønende, men lige nu er han nok ligeglad.
02

Christian Nørgaard
Virkelig dårlig første halvleg, hvor han bare ikke kunne få fat i noget og kun lykkedes med en lang aflevering. Anden halvleg steppede han op. Det gjorde han godt.
7

Kasper Fisker
Blev skiftet ud efter kamp, hvor han ikke fik stoppet de mange driblinger fra udeholdets Zeca og Fischer. Havde også skud på mål, som blev blokeret.
4

Hany Mukhtar
Hvem sætter man sin lid til, når det gælder allermest. Selvfølgelig Hany Mukhtar. Hvilken kølighed, han sparkede det afgørende mål ind med i sidste minut. Wow.
7

Simon Tibbling
Mens flere af de andre midtbanemænd havde en offdag var Simon Tibbling her, der og allevegne. Flot kamp, og sikke en spilning ved 1-1-målet. En stor profil.
10

Kamil Wilczek
Der er bare et eller andet ved den polske målmaskine. Han kan være usynlig som i denne kamp, men så popper han op i et gyldent øjeblik. Respekt for det.
7

Teemu Pukki
God assist til 1-1, men ellers var hattrickmanden fra sidste uge ved siden af sig selv. Heldigvis for ham har han masser af selvtillid i øjeblikket.
4

Alexander Zorniger
Han siger det selv, hvad skal man med en plan B, når du har en god plan A? Det viste spillerne i anden halvleg.
7

FC KØBENHAVN:

Stephan Andersen
Sidste weekends drop mod FCM blev gentaget her, men fik en heldig og forkert offside med sig. Gode redninger ellers, men hvor var du ved Mukhtars frisparksscoring?
4

Peter Ankersen
Der er der én, der spiller for sin VM-chance. Rev Brøndbys venstre side fra hinanden og krydrede en flot indsats med en mål og var endda tæt på at blive dobbelt målscorer.
7

Denis Vavro
Den ofte udskældte herre var stabil, gjorde nødvendige og ikke mere til. Men han manglede opdækning af Kamil Wilczek, da udligningen faldt.
4

Michael Lüftner
Fik en afgørende fod med i resultatet, da han reddede et mål imod FCK med en sidsteøjebliksclearing på Kamil Wilzceks afslutning. God i luften og hurtigere end Pukki.
7

Nicolai Boilesen
Havde en andel i FCKs føringsmål og lykkedes ret meget med de offensive aktioner, men manglede overblik og opdækning ved 1-1-målet og blev overspillet.
4

Robert Skov
Første Superliga-derby for U21-landsholdsspilleren, der trods masser af rutine på udeholdet fik lov at sparke straffe. Det gjorde han ikke godt. Fin kanal på Fisker dog.
4

Zeca
Kæmpe andel i FCKs gode første halvleg. Grækeren driblede flere gange uden om Brøndbys presspillere og var manden med taktstokken. Dårlig anden halvleg.
7

Rasmus Falk
Ståles nye opfindelse på den centrale midtbane har ikke så meget sul på kroppen, men hvad gør det med den fodboldintelligens? Stod for oplæg til FCKs mål.
7

Viktor Fischer
Synd for ham, at han skulle modtage behandling efter driblingen af Rønnow og straffesparket. Endnu en, der med sin tekniske kunnen kom forbi modstanderne.
7

Federico Santander
Kun målet manglede fra angriberen, der var tvivlsom til kampen, men ikke lignede det. En stor og til tider for stor mundfuld for Röcker og Arajuuri.
7

Pieros Sotiriou
Har fået og får meget snor af Ståle Solbakken, men farligheden er til at overse. Ramte overliggeren og fik en fiberskade. Det var det.
02

Ståle Solbakken
Altså Ståle, du havde Santander lige der, og så lod du en ung purk i Skov tage straffe foran Sydsiden. Det koster, selv om Løverne var ok godt med i hele kampen.