FC Nordsjælland viste sig frem fra den bedste side søndag, da topholdet udspillede AC Horsens og vandt med hele 6-0 i Alka Superligaen.

På en fornem første halvleg afgjorde værterne sagerne i en kamp, hvor gæsterne blot var statister til en sublim offensiv opvisning.

Sejren er klubbens største, mens det modsat var gæsternes største nederlag i Alka Superligaen.

Se BT's karakterer til spillerne under artiklen - to mand får topkarakter og to dumper!

Horsens havde på forhånd oddsene mod sig, eftersom holdet ikke havde besejret nordsjællænderne siden 2009.

Samtidig var gæsterne uden forsvarsprofilen Bubacarr Sanneh, der grundet en skade missede sin første kamp i sæsonen.

Kampbilledet kom næppe bag på de fremmødte tilskuere. FCN var mest på bolden fra start, og da værterne først fik hul på bylden, så de sig ikke tilbage.

Se alle seks mål fra den store ydmygelse af AC Horsens her

AC Horsens fik sig noget af et nederlag, da de tabte 6-0 ude over FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet tog bestik af overtaget efter 17 minutter på kampens første reelle chance.

Højrebacken Karlo Bartolec sendte bolden ind til Emiliano Marcondes, der med hælen frækt sendte sin 33. FCN-scoring i nettet. Dermed blev angriberen den mest scorende i klubhistorien.

Marcondes var dog ikke færdig, og efter 32 minutter udnyttede han sikkert et straffespark.

FCN kørte ufortrødent på, og fem minutter senere blev det 3-0, da Ernest Asante fik en friløber. Angriberen udnyttede en tøvende Jesse Joronen i Horsens-målet og sendte let bolden i nettet.

En velspillende Bartolec ville også lege med, og tre minutter før pausen gjorde han det til 4-0 med et afrettet skud.

FCN-dominansen fortsatte efter pausen, og gæsterne havde ganske enkelt ikke et modsvar.

Efter 55 minutter blev Jonathan Amon sendt alene mod mål, og den 18-årige angriber, der fik sin første kamp fra start, takkede for tilliden med en kynisk afslutning.

Indskiftede Mathias Rasmussen lukkede målfesten efter 78 minutter, da offensivspilleren udnyttede et nyt Bartolec-oplæg, og gjorde det til slutresultatet på 6-0.

Med resultatet forbliver FCN på tabellens tredjeplads, mens AC Horsens på femtepladsen kan blive overhalet af både FC København og OB senere søndag.