Det var 12 år siden, Brøndby sidst lå på Superligaens førsteplads på et så fremskredent tidspunkt af sæsonen, men torsdag aften spillede de sig tilbage efter en hektisk 1-0 sejr i Herning.

Dermed har både Brøndby og FC Midtjylland 53 point i toppen af tabellen, men i kraft af en bedre målscore er det de blå-gule, der ligger allerforrest, hvilket bedømt på torsdagens kamp giver et retvisende billede af styrkeforholdet netop nu.

Selvom begge hold havde mange chancer og lagde et vanvittigt højt tempo, var Brøndby i de største perioder bedst, havde størst kontrol over kampen og var mest nærgående i deres chancer, selvom det i kampens allerførste angreb så anderledes ud.

44 sekunder var der spillet, da FC Midtjyllands Zsolt Korcsmar headede bolden i mål og satte tempoet for resten af kampen, men scoringen blev dog straks og korrekt annulleret, da Erik Sviatchenko forinden havde hevet Anthony Jung i trøjen. Dermed var også dramaet ligesom understreget, og på den måde fortsatte det.

Holdene skiftedes til at gå i angreb, begge pressede aggressivt og sendte bolden hurtigt fremad, og den ene store chance fulgte den anden. Kliment, Mukhtar, Wikheim og Duelund var alle nærgående, inden Hany Mukhtar efter 20 minutters spil fandt den rigtige åbning bag  Kian Hansen og Zsolt Korcsmar, der begge var gået frem i et boldpres.

Mukhtar var hurtigere end Korcsmar, der så meget langsom ud i situationen, søgte mod baglinjen og lagde den skråt bagud til Kasper Fisker, der sparkede bolden højt i målet og scorede sin første Superligakasse for Brøndby.

Derpå stilnede det en lille smule af, inden FC Midtjylland igen kom i feltet og måske med rette følte sig snydt for et straffe, da Mads Thychosen gik i dørken efter at være blevet ramt på foden, men den særdeles velfløjtende Michael Tykgaard vurderede det anderledes.

Anden halvleg blev mindre velspillet, men lige så intens, og der var ikke spillet ret længe, før FC Midtjyllands bare 19-årige finne, Kaan Kairinen måtte vakle helt groggy ud af banen efter at være blevet dårlig allerede i pausen.

Kairinen spillede i stedet for… ja, i stedet for ret mange, for på grund af skader og vintersalg er FC Midtjylland efterhånden kommet langt ned i fødekæden. Sørloth er solgt, Onuachu skadet, Onyeka i karantæne, og så var det altså finnens tur.

Nederlaget var FC Midtjyllands første i 17 Superliga-kampe - det kostede dem førstepladsen i Superligaen.