Brøndbys medaljedrømme lever efter en mere end fornuftig præstation mod FC Nordsjælland.

En kamp, hvor hjemmeholdet lige skulle finde fodfæste, men så fik de gule og blå også sat sig på det meste.

Flere spillere strålede, og der er lagt i kakkelovnen til et stærkt pokalbrag mod FC Midtjylland fredag.

Omvendt så det knap så godt ud for det unge FC Nordsjælland-mandskab, der havde svært ved at finde melodien særligt i anden halvleg.

Oprejsning til udskældt keeper
Det var ikke ham, der scorede målene, men Marvin Schwäbe havde i den grad en stor rolle mandag aften. For keeperen, der før har fået en del kritik, var et levende plankeværk i Brøndby-buret. Først fik han vitale fødder på flere giftige FCN-indlæg, inden han diskede op med en verdensklasseredning på Andreas Skov Olsens hovedstød i første halvleg. Han lignede først en ren sprællemand, men han fik alligevel nappet bolden helt oppe i hjørnet og forhindret Andreas Skov Olsen i at udligne. Blev fortjent hyldet af fansene bagefter og kåret til kampens spiller.

Skov-branden slukket?
Han var et af de helt store samtaleemner i grundspillet, men i mesterskabsspillet har der ikke helt været ligeså meget ild i Andreas Skov Olsen. I Brøndby blev der lukket fint ned for ham. Dog var han - meget - tæt på at få netmaskerne til at blafre, men det satte hjemmeholdets keeper på nærmest mirakuløs vis en stopper for. Det var ikke ligefrem hans bedste dag på kontoret, men det var ikke hans skyld alene. Generelt havde det unge FCN-mandskab svært ved at finde rytmen efter Brøndbys føringsmål, og mesterskabsspillet har bestemt ikke været prangende for Farum-drengene.

Vild finale i vente
Med Brøndbys sejr er det formentlig to hold med selvtillid, der kommer til pokalfinale i Telia Parken fredag. Mod FC Nordsjælland fik Brøndby spillet sig op på flere parametre. I store dele af kampen fik forsvaret lukket pænt ned, og i angrebsspillet flød det for hjemmeholdet, der endda var uden en af de helt store stjerner i store dele af kampen, da Hany Mukhtar startede på bænken. Det kunne godt lugte af en sprudlende finale mod FC Midtjylland, der vandt stort søndag. Vi krydser fingre.