Jaja, det ligger jo lige for, så lad os bare fyre den af:

Van der Dart!

Faktum er nemlig, at den tidligere fodboldspiller Rafael van der Vaart nu rent faktisk forsøger sig med en ny sportsgren: Dart.

Det sker når den 36-årige hollænder - med fortid i Superligaen hos FC Midtjylland og Esbjerg - om godt et par uger stiller op ved Denmark Open & Masters.

Rafael van der Vaart forsøger sig ny med pile i stedet for bolde.
Rafael van der Vaart forsøger sig ny med pile i stedet for bolde. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det er sker 4.-5. maj, når Skandinaviens største dart-turnering i BDO-regi finder sted i Esbjerg.

Her er Rafael van der Vaart efter sit karrierestop i efteråret blevet boende med sin kæreste, håndboldspilleren Estevana Polman.

Den tidligere Real Madrid- og Tottenham-spiller har ikke sin kærlighed og evner udi pilesporten fra fremmede. Hans bror, Fernando van der Vaart, spiller dart - og det er brormand, der over for Dartnyheder.dk bekræfter, at Rafael van der Vaart stiller op i det danske turnering.

Det gør begge brødre i øvrigt.

Som den sandsynligvis største navn nogensinde i Superligaen skiftede Rafael van der Vaart nærmest sensationelt til FCM i 2016. Men opholdet i Danmark blev aldrig lykkeligt - se mere til det øverst i artiklen.

Det blev kun til 17 Superliga-kampe for FCM og 3 for Esbjerg, inden han i november sidste år meddelte, at han stoppede karrieren med øjeblikkelig virkning.

»Det er en vanskelig beslutning, men det er bedst sådan,« sagde Rafael van der Vaart ved lejlighed:

»Jeg er bare nødt til at stoppe nu. Jeg er her ikke for at rehabilitere, men for at spille fodbold. Det ville være sjovere, hvis det var anderledes, og det var også sådan, at jeg ønskede, det skulle være.«