Han deler vandene som Moses, og af og til har han været AGFs egen frelser på fodboldbanen, hvor han har ageret klubbens lille mirakelmand med bolden.

Det, der startede som en kærlighedsfortælling mellem Jon Thorsteinsson og AGF, er dog endt med en bizar afsked, hvor det virker til, at der i kulisserne har udspillet sig noget af et drama mellem parterne.

Først afviste Thorsteinsson en angivelig meget god kontraktforlængelse med klubben. Den beslutning faldt ikke i god jord hos sportschefen i AGF, Stig Inge Bjørnebye, der brølede, at islændingen ikke skulle udtages til kampen mod Vejle i søndags.

Dagen derpå fik det Thorsteinsson til at sparke tilbage som en islandsk hest, da han meldte ud på Instagram, uden om klubben, at han er færdig i AGF.

En udmelding, klubben tilsyneladende ikke var forberedt på, da kommunikationschef i AGF Søren Højlund Carlsen ikke var bekendt med opslaget, da B.T. kontaktede ham.

Selvom Thorsteinsson i denne sæson er faldet i kadence sammen med et dårligt spillende AGF-hold, så er det en stor profil og en kæmpe stor personlighed, som AGF mister.

Islændingen er hadet af mange, og han er af TV3 Sports ekspert Kenneth Emil Petersen blevet kaldt »den mest provokerende spiller i Superligaen«.

»Han deler vandene så meget, at det kun er AGF-fans, der er på hans side. Resten er simpelthen så trætte af Thorsteinsson, fordi han er så provokerende. Jeg var provokerende som fodboldspiller, men jeg når ham ikke til sokkeholderne.«

»Hele hans attitude og hans måde at være på inde på banen gør ham til den med afstand mest provokerende spiller. Det er bare sådan, han er,« sagde Kenneth Emil Petersen.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Udtalelsen kom efter, at han i en kamp mod Silkeborg tidligere på sæsonen flere gange forsøgte at filme og kom med en provokerende gestus over for Silkeborgs Nicolai Vallys, der indikerede, at AGF var foran 2-0.

Som journalist har det også altid været spændende at interviewe en spiller som Thorsteinsson.

Det er en mand, der ikke er bange for at udtrykke sig, og han siger tingene fuldstændig, som han mener det. Han har blandt andet et vanvittigt overforbrug af ordet 'fuck'. Intet bliver pakket ind, og det er forfriskende i en fodboldverden, hvor spillerne har tendens til at give mindre og mindre af sig selv.

Selvom han af og til mister hovedet og sprutter som en gejser, så er spillere som Jon Thorsteinsson også en berigelse til Superligaen, der gør den værd at følge med i. Ikke kun for sin personlighed, men ikke mindst også for sin kunnen med en fodbold.

Højdepunktet kom 21. juni 2020, da AGF mødte FC Midtjylland i Herning.

Da uret havde rundet 75 minutter, var AGF bagud med 3-1. Thorsteinsson havde scoret det ene mål for AGF, og i det sidste kvarter tilføjede han så to ekstra scoringer, inden han lagde op til Nicklas Helenius, der kunne score til 4-3 og give AGF sejren.

En præstation, der vidnede om Thorsteinssons absurd høje topniveau og store potentiale, som han ikke har fået forløst i denne sæson, der har været skuffende for både AGF og islændingen selv.

Kampen mellem den islandske hest og den norske bjørn er dog højst sandsynligt ikke slut endnu, for hvad bliver det næste træk? Skal Thorsteinsson eksempelvis fortsat træne med førsteholdet?

Hele situationen har også sat sine spor i forholdet mellem Bjørnebye og David Nielsen. Ifølge B.T.s fodboldkommentator Lasse Vøge underminerede sportschefen David Nielsen ved at beslutte, at træneren ikke havde Thorsteinsson til rådighed.

»Jeg kan godt se det som et signal til Nielsen om, at 'resultaterne har været utilfredsstillende – nu gør vi det på min måde'. At Stig Inge Bjørnebye offentligt udtaler, at det var hans beslutning at udelukke Thorsteinsson, underminerer og umyndiggør jo David Nielsen.«

Han vil dog helt sikkert blive savnet hos 'De Hviie'. Nu er spørgsmålet, om han også bliver et tab for Superligaen, eller om han kommer til at folde sig ud på andre græsgange i det danske landskab.