Michael Gravgaard kender en Superliga-spiller, der er homoseksuel. Men han vil ikke afsløre, hvem der er tale om.

»Ja, jeg kender en homoseksuel professionel fodboldspiller, som har spillet i superligaen. Hvem det er, vil jeg ikke sige. Men jeg har talt med ham om hans homoseksualitet og ved, at han ikke ønskede, at nogen skulle få noget at vide om det.«

Det fortæller den tidligere landsholdsspiller og nuværende TV-vært Michael Gravgaard i en ny bog, »Må jeg være fri,« der er skrevet af Bjarne Henrik Lundis og udkommer den 3. september på forlaget Sidespejlet.

Der er tale om en debatbog om bøsser og lesbiskes vilkår i samfundet., herunder også sportens verden.

Gravgaaard tvivler dog stærkt på, at der er særligt mange homoseksuelle i top-fodbold. I hvert fald ikke når det gælder mændene.

»Jeg er sikker på, at der er mange bøsser, der starter med at spille fodbold, når de er små. Det er ikke et spørgsmål om, at bøsser ikke kan slå til på en fodboldbane, have talent og kan komme på landsholdet. Men jeg tror, at de fleste bøsser falder fra i en tidlig alder. Når de er 14-15 år og er teenagere, og de er ved at forme sig selv som mennesker og blive bevidste om deres seksualitet, så er det, at de møder den maskuline, heteroseksuelle fodboldverden.«

» Jeg ved det selvfølgelig ikke, da jeg ikke selv er homoseksuel, men jeg har svært ved at forestille mig, at homoseksuelle kan trives i den verden. De føler ikke, at de kan få lov til at være, som de er, og de derfor ikke kan høre til der,« siger Gravgaard i bogen.