FC København havde i efteråret to stærke målmandsprofiler i Mathew Ryan og Kamil Grabara. Australieren er væk nu, solgt til AZ Alkmaar, men inden afgangen i januar var der stor ballade mellem de kolleger.

Det var som en nødløsning, at Maty Ryan kom til FCK i efteråret, fordi førstemålmanden Kamil Grabara blev slemt hovedskadet, og da den polske keeper så kunne stå på mål igen, overtog han hurtigt pladsen fra Ryan.

Efterfølgende udtrykte 30-årige Maty Ryan, at det var af politiske grunde, da Kamil Grabara er en ung målmand med stort salgspotentiale, og det var en kommentar, som satte Grabaras pis i kog, så da Maty Ryan under VM så uheldig ud i en kamp mod Argentina, var polakken hurtig til at reagere på Twitter.

»Det skyldtes nok politiske grunde. Helt sikkert.«

Kamil Grabara.
Kamil Grabara. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og så brød helvede ellers løs, og alle danske medier har siden dyrket historien.

»Det var sikkert helt unødvendigt, ikke? Hvis folk fik chancen for at ændre i fortiden, ville de sikkert gøre det nogle gange,« siger Kamil Grabara og afviser at have fortrudt tweetet.

»Sagde jeg, at jeg har fortrudt? Nej. Jeg har fuld kontrol over, hvad jeg laver, så jeg kan ikke sige, at jeg fortryder det. Det vil svare til, at jeg dræber en person og bagefter siger, at jeg fortryder. Selvfølgelig fortryder jeg det ikke, for jeg gjorde det.«

Kamil Grabara slår samtidig også lidt tilbage på journalisten, der spurgte, om han har fortrudt tweetet, da han under sæsonforberedelserne i Portugal skulle svare på fortidens ballade med Ryan.

»Jeg er bare ærlig. Hvis du havde været fair, havde du spurgt, hvad min reaktion var på en andens dumme kommentar, men okay.«

Kamil Grabaras personlighed skiller sig bare ud i Superligaen, fordi han tør sige meget af det, han tænker, men han forholder sig også til, at han ikke har gjort noget forkert i casen Maty Ryan, som i øvrigt længe har slået fast, at der ikke er noget forhold mellem de to.

»I fodbold har du venner, og du har også venner på arbejdspladsen. Så vidt jeg ved, skriver man ikke under på i kontrakten, at man skal have venner på holdet. Jeg tror, at folk misforstår målmandsforeningen, eller hvad man skal kalde det, for den eksisterer ikke. Man kan godt være venner, men det er nemmere i en målmandsgruppe at have en klar nummer ét.«

»Men jeg har ikke brug for, at nummer tre i målmandsgruppen er venner med mig, jeg vil gerne have, at han er et røvhul mod mig, han skal have sine egne mål, og jeg håber, at han gerne vil spille. Der er kun en af os, der kan stå, og det ændrer ikke noget, om vi er tre eller fire, der træner sammen. Vi bliver bedt om at give os fuldt ud til træning, men vi bliver ikke bedt om at være venner,« lyder det.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Kamil Grabara ikke sendte Maty Ryan godt af sted.

»Vi gav hinanden hånden. Du må ikke misforstå, jeg synes, han er en god målmand og ønsker ham alt det bedste. Men i forhold til konkurrencen med mig, ser du mig ikke gå ud og sige, at det skyldes politiske beslutninger. Hvis jeg er i konkurrence med en målmand, som jeg tydeligt kan se, er bedre end mig, så er jeg den første til at indrømme, at jeg ikke er den bedste og ikke bør spille.«