Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Drengene fra Vestegnen. How was it? Gummi legs?'

Kamil Grabara var skarp på Twitter, da FC Midtjylland torsdag i de allersidste sekunder smed føringen mod Brøndby og dermed stort set også guldet.

Søndag fulgte FC København nemlig op på guldrivalernes resultat og slog Randers med 2-0, så guldet reelt lander i Parken.

Københavnerne fører nu Superligaen med seks point ned til FC Midtjylland og en forskel på 12 i målscore inden midtjydernes to sidste kampe, og det var derfor oplagt at få Kamil Grabara til at uddybe sit tweet.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Han afviser, at han gjorde det for at drille FC Midtjylland.

»Nej, slet ikke. Ord er billige, ikke? Du kan følge op på dem med handlinger. Det gjorde de ikke, så det var tid til at betale tilbage. Hvis du husker, så... ah, jeg gider ikke snakke om det,« siger Kamil Grabara og tilføjer:

»De er irrelevante. Jeg gider ikke snakke om det.«

Kamil Grabara er en stor karakter i Superligaen, og han skiller sig gerne ud på godt og ondt.

Mod Brøndby for et par runder siden begyndte han kampen ved at hilse på de mange fans på Sydsiden.

»Jeg var glad for det. Det er ikke mange kampe i denne række, hvor der er 25.000 mennesker på stadion, og de giver og tager. Jeg har respekt for dem, og jeg klappede bare ad dem. Det var det,« siger han og uddyber sit forhold til andre klubbers fans.

»Jeg kan bare godt lide det. Normalt spiller jeg bedre, når der er pres på mig. Når der ikke har været pres på mig, plejede min hjerne at slå fra nogle gange. Der sker dumme ting, når der ikke er pres på,« siger han og fortsætter om sin personlighed i dansk topfodbold:

»Jeg spiller fodbold, fordi jeg har et godt forhold til spillerne og klubben. Jeg er ret ligeglad med at have et godt forhold til medierne, og jeg kan faktisk godt lide, at folk tror, jeg er dum. Jeg kan faktisk virkelig godt lide denne følelse, og det hjælper mig så meget at spille fodbold. Bare for at skære det ud i pap, så prøver jeg ikke at have en offerrolle, og det, der bekymrer mig mest, er FCK-fansene.«

»Hvis de støtter mig, så har jeg det helt fint med alt det andet. Jeg kan faktisk godt lide, at de andre fans råber buh efter mig,« lyder det fra Kamil Grabara.

Han eksemplificerede, at han egentlig er ligeglad med at være i medierne, da et kamera efter sejren over Randers zoomede ind på ham, og han kvitterede ved at skubbe det væk.

»Lige nu er tiden til, at jeg fejrer det med alle mine venner, ikke tv'et,« forklarer FCKs keeper, der godt nok stod med en øl efter slutfløjt, men ikke var i ekstase over med al sandsynlighed at have vundet guld i Superligaen for første gang.

Først skal mandagens kamp mellem FC Midtjylland og Silkeborg være overstået.

»Jamen, matematisk har vi ikke vundet det, vel? Så vi kommer selvfølgelig til at sidde sammen og se kampen, og i øvrigt – held og lykke til Midtjylland, men jeg støtter det andet hold,« siger Grabara, der tog et vigtigt straffespark mod Randers, da stillingen var 1-0.

»Jeg har ikke taget mange i år, hvis jeg ikke tager fejl, men hør her, når du har 2.500 fans bag dig, håber de alle, at du redder sparket, og du har også ti spillere foran dig, som stoler på dig og er trygge ved, hvad du gør, så det gør selvfølgelig det hele meget nemmere. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg vidste, jeg ville redde det, men jeg vidste, at jeg havde en god chance for at redde det,« forklarer han om redningen.

Grabara venter godt nok med at være gå amok i glædesrus, men alkohol skal han have i rigelige mængder de kommende dage.

»Om jeg skal være fuld i aften? Tja, jeg skal være fuld i dag, i morgen, onsdag, torsdag og fredag. Lørdag tager jeg den med ro. Hvis du ikke tror på det, så lad være.«

Spændende, hvad han så skal tirsdag. Nok også være fuld, er et gæt herfra.

Andre læser også