Den tidligere AGFer Jens Stage blev søndag matchvinder, da FC København vandt 2-1 ude over AGF i Superligaen.

Midtbanespilleren Jens Stage gjorde søndag det onde ved AGF på sin gamle hjemmebane, da han blev matchvinder i FC Københavns 2-1-sejr i Superligaens mesterskabsspil.

Med et hovedstødsmål i det 58. minut sørgede han nemlig for 2-1 og sendte dermed tre vigtige point til hovedstadsklubben i kampen om tredjepladsen.

Inden kampen var de to hold med 42 point helt lige, men med sejren spiller FCK sig tre point foran AGF, som inden kampen var foran grundet en bedre målscore.

Det var generelt en af de mest intense fodboldkampe i Superligaen i denne sæson. Der var masser af hårde nærkampe og også tumult tæt ved slutfløjtet, hvor der blev uddelt flere gule kort.

Efter en første halvleg med et lille overtag til hjemmeholdet fik FCK flyttet spillet længere frem på banen i anden halvleg.

Det gav pote med 2-1-målet, som betyder, at AGF nu skal jagte revanche om en uge, når de to klubber denne gang skal møde hinanden i Parken.

Efter en rodet start kom der for alvor gang i kampen, da FCK-angriberen Jonas Wind i det 26. minut sparkede første gang på en høj nedfaldsbold og gjorde det til 1-0.

Der gik dog bare fem minutter, inden AGF-backen Casper Højer bragte balance i regnskabet på et frispark fra 20 meter.

Her sparkede han hårdt langs græsset forbi FCK-muren, og da norske Sten Grytebust i FCK-målet ikke kunne nå den, stod det 1-1.

AGF var i det 37. minut også tæt på føringen, da Højer denne gang sendte et frispark ind i feltet, som angriber Alexander Ammitzbøll dog kun fik headet på stolpen.

FCK kom stærkt ud til anden halvleg, og paradoksalt nok var det en anden Aarhus-dreng, Viktor Fischer, som assisterede Stages afgørende mål i det 58. minut.

Han sendte nemlig hjørnesparket ind fra højre side, som Stage stangede i det lange hjørne til stor FCK-jubel.

Først i de allersidste minutter fik AGF presset på for udligningen, men en afslutning på overliggeren i de døende sekunder fra AGFs Bror Blume var ikke nok til point.

/ritzau/