Skagen, 1987. Varde, 2010. Aarhus Fremad, 2022.

Brøndby IF og cheftræner Niels Frederiksen tilføjede onsdag eftermiddag endnu et kapitel i storklubbens bog om pinlige pokalprygl.

Med det svidende 0-4-nederlag i de charmerende omgivelser på Riisvangen har Niels Frederiksen – endnu en gang – anbragt sin bagdel i klaskehøjde.

Måske i sådan en grad, at Brøndby-ledelsen helt sparker ham ud. Det vurderer B.T.s fodboldkommentator, Lasse Vøge.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Det er et klart lavpunkt i Niels Frederiksens Brøndby-karriere. Nederlaget skriver sig – forrest – ind i Brøndby-historien om katastrofale pokalfiaskoer. Det er sådan noget, trænerfyringer er lavet af.«

Trods et overraskende – vel nærmest sensationelt – mesterskab i 2021 og en nuværende Superliga-stime, der ikke har budt på nederlag siden Danmark stadig var et sommerland, er hans position truet, lyder analysen.

»Hvis man ikke i forvejen havde det på fornemmelsen, så står det nu lysende klart. Det til tider lykkelige ægteskab mellem Brøndby og Niels Frederiksen lakker mod enden,« siger Lasse Vøge.

Brøndby indtager en ottendeplads i Superligaen, og både truppen og Niels Frederiksen er blevet kritiseret for det spil, Brøndby har leveret på banen.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Oven i dårligdommene findes så det fatale faktum, at udviklingen hos en lang række af de bærende spillere på holdet står lige så stille, som træerne rundt om Aarhus Fremads hjemmebane.

Men B.T.s fodboldkommentator peger ikke kun mod grønsværen. Problemet rækker også op på tribunen – hos fodbolddirektør Carsten Vagn Jensen, mener Lasse Vøge.

»Den her fiasko fortæller også en historie om en dårligt samlet trup. Det er rigtig mange af Carsten V. Jensens indkøb, der fejler i dag.«

»Joe Bell, Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim er bare eksempler på spillere, der har kostet mere, end de fleste Superliga-klubber har råd til, og som blev udstillet af et 2. divisionshold,« siger Lasse Vøge og fortsætter:

»Hvilke af de mange Brøndby-indkøb de seneste år har været rene fuldtræffere? Jeg kan på stående fod ikke komme i tanke om en eneste – Andreas Maxsø måske.«

Aarhus Fremad er med efterårstriumfen klar til pokalturneringens fjerde runde. Brøndby kan i stedet nu fokusere fuldt og fast på at svømme væk fra det dybe nedrykningsdynd, Vestegns-klubben har været fanget i siden sommer.