OBs administrerende direktør kalder DBU's tilskuerstraf til FC København for 'fuldstændig vanvittig'.

Da OB søndag aften slog FC København med 1-0 hjemme i Odense, foregik det foran et gabende tomt udebanesnit. Det var en del af straffen til FCK for tilskuerurolighederne på Brøndby Stadion den 6. august. En straf, der indirekte har medført økonomisk tab og større sikkerhedsudfordringer til en helt uskyldig part - nemlig OB.

 
Kampen mellem Brøndby IF og FC København blev afbrudt, da FCK-fans gik til kamp mod politiet.
Vis mere

OB's administrerende direktør, Ole Bang Nielsen, havde op til søndagens opgør bevidst undladt at gå i dybden med sin holdning til sanktionen. Men med kampen vel overstået er den fynske direktør nu klar til at uddybe sin frustration over afgørelsen, der er blevet bestemt af Fodboldens Appelinstans, der omstødte disciplinærinstansens oprindelige dom på to FCK-hjemmekampe uden tilskuere.

»Hvis vi indledningsvist ser sagen lidt i helikopterhøjde, så er denne sanktionsmulighed, hvor man frakender et udebaneafsnit, i min bedste overbevisning uforsvarligt. Alle ved, at sikkerhed på et fodboldstadion kræver, at man holder fans adskilt. Det giver altså ingen mening, at man har en sanktionsmulighed, der sætter denne adskillelse ud af kraft,« siger Ole Bang Nielsen, der pointerer, at straffen ikke gik på, at FC Københavns ikke måtte komme på Ewii Park søndag aften.

»Nej, det er ikke det, de er dømt til. De er bare blevet frakendt at bruge udebaneafsnittet, og dermed smider man bare aben over til den arrangerende klub – som i dette tilfælde er os – og siger, at vi må lige sørge for, at det hele ikke medfører tilskueruroligheder. Det er fuldstændig vanvittigt. Den sanktionsmulighed giver ingen mening, og den skal bare fjernes!«

OB-direktøren fortæller, at flere FCK-fan fortvivlet blev afvist ved indgangsportene. Fire-fem stykker slap dog ind, og de måtte undervejs fjernes, da de - dog uden at være provokerende - midt blandt OB-fansene tydeligt tilkendegav, hvem de holdt med.

OB har ikke fået nogle indikationer fra DBU i forhold til en kompensation for det økonomiske tab, fraværet af omkring 1500 københavnske tilskuere har medført.

 
OB scorede efter et minut og vandt 1-0 over FCK i 12. spillerunde af Superligaen
Vis mere

»Nej. Men nu gør vi vores tab op, og så må vi prøve at skrive til DBU og høre, hvordan vi skal forholde os til det, og så må vi se, hvad de svarer. For vores økonomi er det ikke et uvæsentligt beløb, men det er ikke noget, der river bukserne af os. Men uanset om det drejer sig om fem kroner eller 500.000 kroner, så er det urimeligt. Hvorfor skal vi have en straf for noget, andre har gjort? Hvorfor vælger man en sanktion, som notorisk vil øge usikkerheden på stadion, og som notorisk vil ende med økonomisk tab til den arrangerende klub, som intet har haft med sagen at gøre? Hvorfor fanden gør man det? Man kunne sagtens have valgt andre sanktioner.«

Hvad ville have været en passende straf i dine øjne?

»Bøde. Alt dette handler om penge. Den oprindelige straf, hvor de fik to hjemmekampe med tomt stadion, ville med et nogenlunde ædrueligt overblik koste FCK ikke under fem millioner kroner på bundlinjen plus en bøde på 150.000 kroner. Det er mange penge. Men det er nu vekslet til en bøde på 300.000 kroner – og det er da en rabat, der er til at tage at føle på. Det giver ingen mening. Det kan godt være, at en økonomisk straf på fem millioner kroner er for voldsomt i forhold til det, der skete. Men så kunne man da sætte bøden lidt ned og stadig være sikker på kun at ramme den klub, der skulle rammes. Det er simpelthen uden omtanke!«

BT har forholdt OB-direktørens kritik for formand for Fodboldens Appelinstans, landsretdommer Henrik Bloch Andersen.

»Vi fandt, at denne sanktion var passende. Det er en straf, der tilfældigvis går ud over hjemmeholdet, men det er jo en sanktion, der står i DBUs love, så klubberne har på et eller andet tidspunkt accepteret, at det er en sanktionsmulighed.«

Men er det ikke unfair i dette tilfælde?

»Det skal jeg ikke vurdere. Sanktionen står i DBUs love. Jeg kan sagtens forstå OB’s frustration, men det havde været det samme, hvis det var et andet hold, FCK skulle have mødt. Nu var det tilfældigvis OB,« lyder det fra Henrik Bloch Andersen.