Med en frisparksperle dybt inde i overtiden fik Vejle søndag 2-2 mod FC København i Superligaen.

Oprykkerne fra Vejle fik fortjent 2-2 mod FC København, da ghanesiske Raphael Dwamena med et flot frisparksmål i overtiden forværrede københavnernes krise i Superligaen.

Vejlenserne var ellers bagud med 0-2 midt i anden halvleg, men på to flotte mål af først brasilianske Allan Sousa og siden Dwamena fik holdet et enkelt point med fra det underholdende opgør.

Vejle var trods de to FCK-mål hele kampen igennem banens bedste hold, mens vicemestrene fra FCK aldrig fik spillet til at flyde.

FCK fortsætter dermed klubbens forfærdelige start i Superligaen, hvor det kun er blevet til et point i tre kampe.

Vejle derimod kan notere sig fire point.

Blandt FCK-målscorerne var blandt andre højrebacken Peter Ankersen, der i går vendte hjem til FCK efter et år i italienske Genoa.

Han fik chancen fra start, og han kvitterede prompte.

Efter bare fire minutter sørgede Ankersen nemlig for en drømmestart på sit comeback i hovedstadsklubben.

Han var listet med frem i højre side, hvor han med en fantastisk halvflugter sendte kuglen i det lange hjørne og bragte FCK på 1-0.

Vejle satte herefter udligningsjagten ind og viste sig med flot spil og mange chancer som første halvlegs klart bedste hold.

Manglende skarphed og en feberredning fra svenske Karl-Johan Johnsson i FCK-målet var dog medvirkende til, at Vejle ikke fik omsat overtaget før pausen.

Efter pausen fortsatte Vejle de gode takter, men efter en times spil måtte hjemmeholdet igen indkassere et mål.

Denne gang var det FCK-målmageren Kamil Wilczek, der satte en inderside på et indlæg og dermed fordoblede føringen.

Bare minuttet senere skabte brasilianske Sousa dog igen spænding i kampen, da han med et tørt hug helt op i krogen scorede til 1-2.

Dybt inde i overtiden fik oprykkerne så udligningen i kassen, da den indskiftede Dwamena sendte bolden helt op i krogen efter et frispark.

/ritzau/


Genoplev hele kampen og resten af kampene fra denne Superliga-søndag i LIVE-bloggen herunder: