Norske Alexander Sørloth strålede, da FC Midtjylland hjemme vandt 4-2 over AC Horsens i Superligaen.

Herning. Med en scoring og tre assister var norske Alexander Sørloth arkitekten bag den sejr på 4-2, som FC Midtjylland fik over AC Horsens fredag aften hjemme i Herning.

Det var den femte sejr i træk i Superligaen for midtjyderne, der med sejren rykkede op på en midlertidig førsteplads med 28 point.

Horsens må med nederlaget se sig slået for første gang i seks opgør. Dermed er østjyderne med 20 point stadig på en foreløbig fjerdeplads.

Opgøret åbnede meget lige, og lidt overraskende var det gæsterne fra Horsens, der fik testet hjemmeholdet i kampens indledning.

Hjemmeholdets første reelle forsøg lod vente på sig, men efter knap et kvarters spil kom værterne lidt ufortjent i front.

FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen fik fra kanten af feltet sendt et perfekt indlæg ind i feltet.

Med ryggen til målet lykkedes det for den norske angriber Alexander Sørloth at sende bolden i nettet med en smuk hælscoring. Det var den brandvarme angribers ottende ligamål.

Målet rystede ikke for alvor gæsterne, der fortsatte med at bidrage positivt til opgøret. Efter 23 minutter kom så den fortjente udligning til Horsens.

Efter en dødbold til gæsterne endte bolden i en omgang klumpspil i hjemmeholdets felt.

Her kunne midtbanespilleren Mikkel Qvist udligne for gæsterne, da han fra en liggende position fik scoret til 1-1.

Gæsterne kom til flere muligheder i minutterne efter udligningen, men det var hjemmeholdet der langsomt satte sig på opgøret.

Især havde Horsens store problemer med Sørloth, der var involveret i meget offensivt.

Fem minutter før pausen fik midtjyderne bragt sig i front igen. Et langt indkast blev snittet videre til den tjekkiske forsvarsspiller Filip Novak, der var gået med frem.

Bagest i feltet kunne han med hovedet bringe hjemmeholdet i front til en pauseføring på 2-1.

Hjemmeholdet var betydeligt farligere efter pausen og lurede konstant på den scoring, der kunne lukke opgøret endegyldigt.

Med et kvarter igen fik midtjyderne endelig kapitaliseret af deres mange muligheder.

Sørloth driblede flot over en halv bane og sendte smukt bolden ind til den indskiftede midtbanespiller Mikkel Duelund, der fra kanten af feltet bragede bolden ind i netmaskerne til en fortjent føring på 3-1.

Med bare fem minutter igen af opgøret fik Horsens bragt spænding ind i kampen.

Efter en dødbold fik Jonas Thorsen reduceret til 3-2. Den spænding holdt dog kun i få minutter, da aftenens store oplevelse Alexander Sørloth kort efter fandt en fri Paul Onuachu efter en hurtig omstilling.

Den nigerianske angriber svigtede ikke på den store mulighed, men fik sat bolden ind til slutresultatet 4-2.

Næste opgave for FC Midtjylland i Superligaen er en tur til Lyngby, mens Horsens på hjemmebane får besøg af de forsvarende mestre fra FC København.