Thomas Frank var ikke glad efter nederlaget til Sønderjyske.
Thomas Frank var ikke glad efter nederlaget til Sønderjyske. Foto: Frank Cilius

Thomas Frank havde netop set sit hold tabe 1-3 til Sønderjyske. Tilmed i en kamp, hvor hjemmeholdet kunne have scoret et par stykker mere, hvis tomåls-skytten Nicolaj Madsen havde været lige så brandvarm som stadionpølsen i Haderslev.

Det gav masser af mening, at Brøndby-chefen var i det mere krigeriske humør efter kampen.

Først tog han turen i Canal 9’s nedtakt, hvor det blev til en lille diskussion med studievært Mette Cornelius, og Frank var stadig spids, da han senere ramte de skrivende journalister lige ud for Sønderjyske technodansende omklædningsrum under Sydbank Park.

Efter et par gange at have set en kende utilfreds ud med et par spørgsmål, lå det lige for at høre, om Brøndby-træneren var sur.

»Hvordan er det, man skal se ud, når man er herude? Skal man være rolig og afbalanceret? Eller skal vi se pisse-irriterede ud? Hvis jeg vil have det job her, og jeg ikke var sur, når vi tabte, skulle jeg nok ikke være her,«« sagde Thomas Frank.Hvordan skal spillerne behandles efter sådan en kamp? Skal de muntres op eller have et gok i nødden?

»Det er en kombination. Det kommer an på, hvor vi står henne, hvad vi har leveret og om vi er tilfredse med præstationen. Vi har store forventninger til hinanden, og jeg synes ikke, at vi leverede godt nok i dag.«Mens Thomas Frank ikke ville alt for langt ind i, hvad han havde serveret af svada for de 11 spillere under niveau, kunne Jesper Juelsgård tilføje bare en anelse mere.»Jeg vil holde lidt for os selv, hvad der blev sagt til os. Vi har ikke fået en decideret skideballe, men vi spillede ikke godt nok i dag, og det har vi fået at vide. Der er nogle ting, vi skal hjem og kigge på i morgen og tirsdag,« sagde Brøndbys nyudklækkede midterforsvarer.

At stemningen var trykket, var fair nok. Sønderjyske vandt kampen i toppen af Superligaen og tog et godt skridt mod en af de medaljer, som sønderjyderne kæmper med Brøndby, AaB og FCM om. Ikke dem af guld, for de er allerede sendt af sted, mente Brøndby-træneren.

»Jeg forventer, det bliver tæt. Det er helt sikkert. FCK bliver mestre. De er en klasse for sig. De skal vinde det mesterskab, og det gør de også,« sagde Thomas Frank, der stadig er optimistisk om medaljechancerne.

»Turneringen bliver afgjort efter 33 runder, og der skal vi sørge for at ligge, hvor vi skal. Vi skal selvfølgelig ikke levere som i dag, for så kommer vi ikke til at ligge deroppe. Det siger sig selv, men vi ved, at vi kan levere markant bedre.«

Samme optimisme havde Johan Larsson, den vikarierende svenske anfører. Højrebacken mente, at Brøndby i kampen med de fire hold under FC København, stadig er stærkest.

»Det er anden kamp efter vinterpausen, så der er langt endnu. Der er mange kampe til at reparere på det. Jeg synes, at vi er bedst af de fire hold, der ligger deroppe,« sagde anføreren, der dog den næste uge skal kigge op for at få øje på FC Midtjylland, Sønderjyske og AaB.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.