Martin Retov er selv af den tyske skole, og derfor bliver der ikke nødvendigvis ændret på så meget. Og så alligevel.

Onsdag var der debut på træningsbanen til Martin Retov som cheftræner for Brøndby, og et stort pressekorps ventede efterfølgende på, hvad Martin Retov nu vil gøre i spidsen for Brøndby.

»Jeg gør mig mange tanke omkring udtrykket og spillet, men lige nu og her gælder det om at skabe resultater i de næste fire kampe. Det er det kortsigtede mål lige nu. Jeg kan ikke nå så meget rent taktisk, fordi vi spiller om fire dage, så vi må se, hvordan det bliver. Jeg har mig nogle tanker, og det får vi at se på søndag, om det lykkes,« siger Martin Retov.

Retov fremhæver selv, at der skal noget mere humør tilbage på holdet. Ikke at det har manglet under Zorniger, men det er alligevel her, han ser sig selv gå ind og forsøge at arbejde med truppen som det primære.

Retov på træningsbane - nu som cheftræner.
Retov på træningsbane - nu som cheftræner. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Det er den menneskelige del af det, hvor jeg håber, at spillerne kan blive lidt mere frigjorte under mig. De ved, hvem jeg er, de ved, hvad jeg står for. De ved også, hvordan jeg vil rette dem og give dem glæde, så de kan føle sig trygge. Det er det, jeg vil ændre, men der kommer også nuancer i spillet,« siger Martin Retov.

Inden Zorniger forlod klubben mandag som følge af sig fyring, fik Martin Retov sig en kort snak med tyskeren, der ønskede held og lykke. Han roser tyskeren for hans arbejde - også med mandskabsplejen, der har været meget snak om.

»Jeg er selv af en tysk stil, og jeg kender den måde at gøre det på. Han var meget tydelig. Spillerne vidste, hvor de havde ham. Man kan sige, hvad man vil, men han har altså bare skabt store resultater. Jeg er nok bare en anden person i forhold til at omgås spillerne, men det er ikke nødvendigvis bedre. Det vil tiden vise.«

Brøndbys defensiv har i særdeleshed set mistænkelig ud i de seneste kampe. Tre mål og mange chancer blev lukket ind mod Nordsjælland i forårets første kamp, inden det blev til udebanenederlaget på 2-1 til Esbjerg.

Der var stor interesse for Martin Retov efter onsdagens træning.
Der var stor interesse for Martin Retov efter onsdagens træning. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det lader til, at den tidligere midtbanegeneral gerne vil kigge den vej rent taktisk forud for søndagens opgør mod Randers.

»Det kunne være en del af overvejelserne at se, hvordan vi kan stabilisere det nede i defensiven. Vi har generelt lukket for mange mål ind, ingen tvivl om det.«

Adspurgt, om Brøndby under Martin Retov kommer til at stille med andre spillere end Alexander Zorniger, var svaret simpelt. Kryptisk, men simpelt.

»Det kan godt være.«

Bliver du spændt eller nervøs på søndag?

»Jeg bliver bare spændt, jeg er ikke en type, der bliver nervøs.«