Stemningen er vendt i FCK efter en hård start på sæsonen, og det kan Ståle Solbakken i høj grad tage æren for ifølge Olof Mellberg

Når Brøndby og FC København i dag løber på banen til ’New Firm’, er begge hold proppet med selvtillid igen efter en stribe af gode resultater.

Hos mestrene fra FCK har svenske Olof Mellberg ligesom sine holdkammerater oplevet en opblomstring siden Ståle Solbakkens tilbagevenden til klubben tidligere på efteråret. Og med en sejr over Brøndby kan holdet for alvor stadfæste prædikatet som mesterskabskandidat.

Forud for storkampen roser Mellberg sin træners taktiske evner. Ifølge svenskeren er det en af de væsentligste forklaringer på klubbens seneste opstigning i tabellen.

- Ståle er en meget tydelig træner – han ved, hvad han vil. Og han er god til få sine spillere til at forstå sine ideer og spilsystemet. Det er tydeligt for alle i truppen, hvordan holdet skal spille, og hvad den enkelte spillers rolle er. Både for de unge og de rutinerede spillere. Hans tilstedeværelse har gavnet både holdets og mit spil, siger den rutinerede svensker om sin træner.

Mellberg ankom i sommer til de danske mestre. Med sig havde han læssevis af international erfaring fra en fornem karrierer. Derfor var omgivelsernes forventninger til svenskeren ligeledes enorme. En svær start både individuelt og for holdet er nu afløst af en opadpegende formkurve. Mellberg er for alvor ved at finde sig til rette i klubben.

- Det første halve år har været meget op og ned. Det var en dårlig start, vi fik. Meget dårlig. Så kom der ny træner, og Champions League gik i gang. Her skulle vi møde nogle af Europas allerbedste hold. Oveni at vi skulle kæmpe hårdt for at komme tilbage i ligaen. Der har været en halvsæson med masser af begivenheder, lad os bare sige det sådan. Heldigvis synes jeg dog, vi som hold er kommet styrket ud af den, siger svenskeren og fortsætter.

- Jeg følte mig faktisk fysisk superstærk i begyndelsen, men jeg skulle omstille mig til spillestilen. Både offensivt og defensivt. Det kostede nogle taktiske fejl, som jeg synes, både jeg og vi generelt er blevet meget bedre til at minimere. Jeg tror på, at jeg snart kan spille op til mit allerbedste og hjælpe klubben til endnu flere sejre.

Lokalderbyet mellem Brøndby og FC København tegner til at blive mere intenst end længe. Begge hold har nu for alvor meldt sig ind i mesterskabskampen efter en flagrende indledning på sæsonen. Første møde endte 3-2 til Brøndby. Det må ikke ske igen, siger svenskeren, om søndagens vigtige Superligabrag.

- Det er vanvittigt vigtigt. Et derby er altid en speciel kamp, og så bliver den lige det ekstra vigtig af, at holdene ligger helt tæt i tabellen.

- Et nederlag vil placere os langt fra toppen, og med vores sæsonstart in mente, så har vi næsten kniven for struben hver gang, vi går på banen. Så der er rigtigt meget på spil mod Brøndby, siger han.