AGF rundede et flot efterår af med at slå Superligaens førerhold fra FC Midtjylland med 3-1 i Herning.

AGF cementerede sig på Superligaens tredjeplads, da holdet søndag scorede tre mål på otte minutter og slog topholdet FC Midtjylland med 3-1 på udebane.

Gæsterne fra Aarhus var bagud med 1-0 ved pausen, men efter en flyvende start på anden halvleg kan AGF-mandskabet nu gå på vinterpause med fire point ned til Brøndby på fjerdepladsen efter 20 kampe.

Efter søndagens resultat kan FC København forkorte afstanden til FCM til fire point, hvis københavnerne mandag aften slår OB hjemme i Parken i årtiets sidste superligakamp.

FCM var fra start mest på bolden, men det var gæsterne, der var farligst i kampens første halve time, hvor AGF-angriber Patrick Mortensen burde have scoret.

Efter 36 minutters spil viste midtjyderne til gengæld, hvorfor de er Superligaens førerhold.

FCM-angriber Sory Kaba lagde en bold over AGF's bagkæde til angrebskollega Awer Mabil, der med sin første berøring flugtede bolden ind bag en chanceløs AGF-målmand.

Aarhusianerne kom ud til anden halvleg med en helt anden kynisme, og efter blot 30 sekunder af anden halvleg lykkedes det for AGF-mandskabet at komme på tavlen.

Her så FCM-anføreren og efterårets profil i Superligaen, Erik Sviatchenko, noget uheldig ud, da han fumlede et hårdt indlæg fra AGF-back Casper Højer Nielsen i eget mål.

I det 52. minut tog gæsterne føringen, da AGF-kant Jon Thorsteinsson dukkede op i feltet og pandede gæsterne foran.

Og bare to minutter senere måtte FCM-målmand Jesper Hansen igen se sig passeret, da AGF's Bror Blume satte sidste fod på en kontra og scorede til 3-1.

Med scoringen kunne gæsterne trække sig længere tilbage på banen. Her kunne de dog i slutminutterne se FCM komme tæt på med et skud på stolpen.

Men reduceringen udeblev for hjemmeholdet, og frustrationerne var til at få øje på.

I tillægstiden gjorde Evander sig uheldig bemærket og modtog et gult kort efter en grim tackling, og minuttet efter brugte brasilianeren igen ulovlige metoder og fik vist det røde kort.