AC Horsens' dødbolde blev for meget for Sønderjyske, som tabte den vigtige bundkamp med 1-2 i det østjyske.

AC Horsens slog de direkte konkurrenter fra Sønderjyske med 2-1 på to mål efter hjørnespark tidligt søndag eftermiddag.

Østjyderne kan dermed gå på vinterpause fra 3F Superligaen efter 20. spillerunde med et hul på tre point ned til sønderjyderne på 11.-pladsen.

Horsens førte med 2-0 ved pausen, men en sønderjysk scoring i anden halvleg skabte spænding i opgøret.

Første halvleg var afvekslende, hvor begge hold havde gode perioder. Kampen var dog præget af en tung bane som følge af kraftig regn, og specielt Horsens lavede en del fejl i opspillet.

Omvendt havde Sønderjyske store problemer med Horsens’ hjørnespark, og det blev afgørende for kampens udfald.

Efter et kvarters spil sendte Horsens-kanten Louka Prip et indadskruet hjørnespark tæt ind under mål.

Det formåede Sønderjyskes keeper, Nikola Mirkovic, ikke at gøre noget ved, og derfor sejlede bolden direkte i mål.

Sønderjyske lagde herefter et tungt pres på Horsens, men gæsterne formåede ikke at lukrere på chancerne.

I stedet straffede værterne endnu engang Sønderjyske efter et hjørnespark efter 37 minutter, da venstrebacken Michael Lumb fik skrabet bolden det sidste stykke over stregen til pausestillingen 2-0 til Horsens.

Sønderjyderne skulle ud og jagte to mål i anden halvleg, og efter 57 minutter kom reduceringen, da angriberen Mart Lieder opsnappede en dårlig tilbagelægning af en Horsens-spiller.

Lieder lagde bolden til rette for Peter Christiansen, som scorede til 1-2.

Målet gav gæsterne selvtillid, og Horsens-forsvaret fik sit at se til. Værterne fik dog i første omgang afværget Sønderjyske-presset.

Et kvarter før tid havde Horsens fået bedre kontrol over opgøret, og gæsterne havde svært ved at spille sig frem til chancer.

Sønderjyske fik en stor chance i kampens overtid, men brændte den.