For anden gang i sæsonen kunne Vendsyssel prale af at slå AaB, da mandskabet vandt 1-0 på hjemmebane lørdag.

Det var den klassiske analogi i form af lillebror mod storebror, da Vendsyssel lørdag tog imod AaB.

Men Vendsyssel snød for anden gang i sæsonen AaB, da det blev til en 1-0-sejr efter Alhadji Kamaras scoring lige inden pausen.

Dermed fik Vendsyssel holdets første sejr i kalenderåret 2019 og brød den negative stime med syv hjemmekampe i træk uden sejr.

Vendsyssel FF mod AaB på Nord Energi arena i Hjørring lørdag 13/4-19
Vendsyssel FF mod AaB på Nord Energi arena i Hjørring lørdag 13/4-19 Foto: Claus Bjørn Larsen

Der var på forhånd lagt op til et nyt intenst lokalopgør i nedrykningsslutspillets pulje 2, hvor Vendsyssel skulle forsøge at distancere Hobro på tredjepladsen, mens AaB jagtede førstepladsen.

AaB havde derudover noget at revanchere, da Vendsyssel tidligere på sæsonen drillede storebror og vandt 1-0 over AaB i 14. spillerunde af Superligaens grundspil.

Hjemmeholdet var dog farligst i en lige indledning, hvilket primært skyldes holdets investeringer i omstillingsspillet.

AaB forsøgte dog at sætte sig på spillet og som første halvleg skred frem, fik gæsterne bedre fat og skabte flere chancer.

Vendsyssel FF mod AaB på Nord Energi arena i Hjørring lørdag 13/4-19. (Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Bjørn Larsen

I den gode AaB-periode misbrugte gæsterne endda også et straffespark, hvor Kasper Kusk blev den store skurk efter 27 minutter.

Det gav Vendsyssel et boost, som Alhaji Kamara udnyttede efter 40 minutter. Med sin tredje scoring i tre kampe sendte han Vendsyssel til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen satte gæsterne sig massivt på begivenhederne. Her var AaB meget på bolden og tvang Vendsyssel langt tilbage på banen.

Det virkede dog ikke til at genere vendelboerne, der ikke gav mange chancer væk.

Faktisk blev gæsterne aldrig målfarlige, og Nicolai Flø blev ikke testet nævneværdigt.

Derfor vandt Vendsyssel 1-0 efter en solid præstation, og har dermed fire point ned til Hobro i den vigtige kamp om tredjepladsen. Hobro har en kamp i hånden.