AaB tabte sæsonens femte udekamp af seks mulige i Superligaen, da FC Nordsjælland vandt 2-1 i Farum.

FC Nordsjælland hentede søndag eftermiddag en hjemmesejr på 2-1 over AaB i Superligaens tiende spillerunde.

AaB fortsatte dermed holdets dårlige takter på udebane i denne sæson, hvor det nu er blevet til fem nederlag i seks superligakampe.

FCN sad tungt på første halvleg og gik til pause med en 2-0-føring. AaB var langt bedre med i anden halvleg, men comebacket udeblev.

Mathias Rasmussen (14), FC Nordsjælland, jubler efter målet til 1-0, under 3F Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og AaB på Right to Dream Park i Farum søndag den 22. september 2019. Foto: Anders Kjærbye

Nordjyderne måtte blandt andre undvære Rasmus Thelander, Tom van Weert og Lucas Andersen grundet skader, og sidstnævntes fravær var især tydeligt.

Med sejren går FCN op på en foreløbig femteplads i Superligaen, mens AaB inden rundens resterende kampe er nummer syv.

I søndagens opgør satte FCN sig på begivenhederne fra første fløjt og skabte hurtigt en række fine chancer.

AaB var sjældne gæster på hjemmeholdets banehalvdel indledningsvis, og nordjyderne savnede tydeligvis Lucas Andersens blik for spillet.

3F Superliga - FC Nordsjælland vs. AaB på Right to Dream Park i Farum søndag den 22. september 2019. Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix. (Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Scanpix 2019) Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix

I det 23. minut tog FCN føringen, da venstrebacken Mathias Rasmussen kom først på et hjørnespark og pandede bolden i mål til 1-0.

AaB fik aldrig kombinationsspillet til at flyde i første halvleg. Det gjorde til gengæld FCN, og det gav pote seks minutter før pausen.

Her dukkede Abu Francis op ved bageste stolpe og fordoblede føringen til 2-0.

AaB svarede igen i det 58. minut, da Patrick Olsen fandt 18-årige Mikkel Kaufmann, som reducerede til 1-2.

Seks minutter senere prellede en flot flugter fra AaB’s Jakob Ahlmann af på stolpen, og det satte gang i et godt tryk fra gæsterne.

Kampen bølgede frem og tilbage til sidst, men FCN-defensiven holdt stand og sikrede sæsonens femte sejr i Superligaen.