Vejle var søndag tæt på at tage fusen på FC København, men hovedstadsklubben fik vendt kampen på hovedet.

FC København vendte søndag et truende nederlag til sejr, da holdet på udebane slog Vejle med 3-1.

Det lignede længe en højst overraskende sejr til hjemmeholdet, men efter 70 minutter fik gæsterne nedbrudt den vejlensiske defensiv. I løbet af tre minutter blev kampen vendt på hovedet.

FCK holder med sejren trit med FC Midtjylland i toppen af tabellen. Vejle er fortsat nummer 12.

Vejles Melker Hallberg (8) i kamp med FCKs Pieros Sotiriou (28) og Rasmus Falk (33) i Superliga kampen mellem Vejle Boldklub og FC København på Vejle Stadion søndag den 21. oktober 2018 Foto: Frank Cilius

Vejle lagde frisk ud og var farlige allerede efter ni minutter, da angriber Allan Sousa forsøgte sig, men afslutningen manglede kvalitet.

Som første halvleg skred frem, overtog FCK det meste af spillet, men dermed ikke sagt at gæsterne sad tungt på kampen.

Både Viktor Fischer og Pieros Sotiriou forsøgte sig med hovedet efter henholdsvis 15 og 21 minutter, men FCK havde svært ved at åbne et kompakt og velorganiseret Vejle-hold.

Værterne fra Vejle udnyttede efter 34 minutter et hjørnespark til at score kampens første mål. Imed Louati dukkede op ved forreste stolpe og stangede føringen i mål.

Imed Louati (7) inde i klyngen af glade Vejlespillere har netop bragt hjemmholdet foran i Superliga kampen mellem Vejle Boldklub og FC København på Vejle Stadion søndag den 21. oktober 2018 Foto: Frank Cilius

Fra anden halvlegs start trykkede FC København mere på. Der var spillet 55 minutter, da Imed Louati var tæt på at pande bolden i eget net, og minuttet efter måtte Vejle to gange blokere i det lille felt.

Efter 69 minutter kom så en af de helt store chancer, da kantspiller Robert Skov bragede bolden på overliggeren.

Det skulle lykkes Vejle at holde stand helt til det 72. spilleminut, men herfra gik det stærkt. På bare tre minutter vendte FCK kampen.

Først udnyttede Dame N'Doye forvirring i Vejle-feltet til at score, og blot tre minutter senere bragede Robert Skov bolden ind.

Vejle keeper Thomas Hagelskjær (1) i Superliga kampen mellem Vejle Boldklub og FC København på Vejle Stadion søndag den 21. oktober 2018 Foto: Frank Cilius

I tillægstiden slog FCK kontra og cementerede sejren ved Pieros Sotiriou på Robert Skovs tværpasning.

Vejle gæster i næste runde Hobro. FCK tager imod AGF.