FCM kan gå på juleferie med en god fornemmelse. Ulvene slog søndag Horsens med 3-1 på udebane.

FC Midtjylland slog søndag eftermiddag AC Horsens med 3-1 på udebane i Superligaen, uden at de danske mestre imponerede.

FCM kom planmæssigt foran efter 12 minutter, men mistede herefter grebet om kampen. Trods udligningen til Horsens fik FCM de tre point på en fin anden halvleg.

Med de tre point indtager midtjyderne førstepladsen i ligaen med samme pointantal som FC København, der spiller senere søndag. Horsens ligger nummer otte i ligaens tætte midterfelt efter nederlaget.

Kampen begyndte ganske lige, men der gik ikke længe, før FCM trykkede hjemmeholdet i bund. Det gav pote efter 12 minutter. Paul Onuachu fandt tæt under mål Rilwan Hassan, som glidende sendte bolden i mål.

Kampbilledet ændrede sig ikke som følge af scoringen, men til trods for overtaget vadede FCM ikke ligefrem i chancer.

Til gengæld blev Horsens farligere, som første halvleg skred frem. Efter 35 minutter slog hjemmeholdet kontra, og Oliver Drost udnyttede muligheden til at udligne til 1-1.

Horsens kunne have sluttet første halvleg med en føring, men Michael Lumb manglede skarpheden fem minutter før pausen, da han forsøgte sig.

Skarphed havde til gengæld forsvarsspilleren Alexander Scholz 34 sekunder inde i anden halvleg, da han bragede gæsterne i front med 2-1.

De første ti minutter af anden halvleg bød i det hele taget på store chancer til udeholdet. Paul Onuachu og brasilianske Evander vil formentlig føle, at de burde have øget føringen.

Trods de misbrugte chancer holdt FCM hjemmeholdet ganske godt fra fadet, og modsat første halvleg havde gæsterne bedre styr på duelspillet, hvilket gjorde det svært for Horsens at skabe chancer.

Paul Onuachu lukkede kampen efter 89 minutter med sin scoring, og de to hold har hermed spillet deres sidste kamp i dette efterår.