Smittetallet fra Brøndbys helt store guldfest fortsætter med at stige.

For efter mandagens vilde guldfejring på Vestegnen er der registreret yderligere coronasmitte blandt personer, der var til stede på og omkring Brøndby Stadion.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter.

Helt konkret er der torsdag blevet registreret yderligere syv smittetilfælde efter fodboldfestlighederne, så det samlede antal nu er oppe på 17.

Tusindvis af Brøndby-fans var mandag mødt op foran stadion.
Tusindvis af Brøndby-fans var mandag mødt op foran stadion. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Tirsdag kunne myndighederne oplyse, at den første smittede person fra guldfesten var registreret. Onsdag lød tallet så på 10 personer.

Direktøren i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, forklarede onsdag til DR, at mange af de smittede personer formentlig allerede var smittet inden mandagens kamp.

»Det er næppe nogen, som er blevet smittet allesammen under kampen. Det er formentlig nogen, der allerede har været smittet, da de kom og deltog i festlighederne, men det betyder så også, at de har haft mulighed for at smitte andre på stedet,« forklarede hun til mediet og fortsatte:

»De ti tilfælde, vi indtil videre har kendskab til, har både siddet på stadion, deltaget i demonstrationen og nogen også i festlighederne bagefter, så det har været over hele linjen.«

Styrelsen for Patiensikkerhed skriver, at de personer, der deltog i fejringen af Brøndbys mesterskab på Vestegnen, opfordres til fortsat at blive testet torsdag eller fredag og igen efter yderligere to dage.

Omkring 10.000 så kampen på stadion, og tusindvis af andre fans fulgte kampen uden for stadion, hvor mange fans råbte og sang med på Brøndby-slagsange i flere timer – uden mundbind.

Ved slutfløjt invaderede flere fans stadion, hvor de fandt vej til tribuner og græsplænen i en omgang glædesrus.