Man siger, at angribere kun tænker på sig selv og på at score mål. Nogle vil så også sige, at Viktor Fischer i FC København er midtbanespiller. Men du kan ikke tage fra den 23-årige offensivspiller, at han i hvert fald er en individualist både på banen og udenfor.

Viktor Fischer driblede sig ind i dansk klubfodbold i sin debut i pokalen mod Brøndby, og han scorede sig ind i Superligaen i sin debut i den bedste danske række. Et enkelt mål med en opskrift af lige dele fysik og teknik blev det til for Fischer i FC Københavns 5-1-slagtning af Randers, men efter kampen havde han langt mere fokus på sine holdkammerater.

»Vi er ikke kommet så vidt, at jeg var begyndt at tænke på, at jeg fanme også skulle lave mål i dag. Men jeg er alligevel glad for, at det sidder i mig, som jeg også selv tror på, at det gør. Det viste jeg i dag, og så tager vi den derfra. Pieros (Sotiriou, red.) scorer to mål i dag, og det, tror jeg, var sindssygt vigtigt for ham. Det andet mål, han laver, var rigtig vigtigt for ham. Vi tæller det som tre mål nede i omklædningsrummet, selvom det er et selvmål. For han har haft brug for det. Og næste gang kan det være, at det er Pavlovic, der laver to,« siger Viktor Fischer.

Viktor Fischer ligner allerede nu en mand, der er blandt de bedste i Superligaen, men hos FCK-manager Ståle Solbakken er der stadig lidt at arbejde med. Nordmanden er åbenlyst vild med sit storkøb, men han kan se flere ting, der kan forbedres.

»Offensivt bliver han retvendt mange gange på kanten. Det mål, han scorer, kommer han ind fra kanten og gør det. Han kan læse spillet og gøre det overraskende. Han kommer lidt den forkerte vej defensivt, så han er nødt til at løbe efter. Han er en spiller, som mangler kamptræning, så han bliver kun bedre,« siger Solbakken og understreger en enkelt ting.

»Typer som ham skal ikke afgøre kampene hele tiden. De bedste spillere venter på det afgørende øjeblik, og så afgør de kampen. Ellers spiller de de nemme bolde, holder bolden i gang og så kører det. Man kan ikke gå på hver gang. Det handler om at finde balancen,« lyder det fra FCK-manageren.

Viktor Fischer kan også godt følge sin chef. Han vil gerne afgøre det, og det ser også ud til, at han kan. Men den storsmilende dribler har alligevel fokus på sine nye holdkammerater og at få FC København tilbage i sporet efter et trist efterår.

»Jeg vil gerne afgøre det, hvis jeg kan, og hvis jeg får muligheden for det. Men det er allervigtigst, at vi sammen tror på, hvor gode vi er, så vi alle sammen løfter os, og så alles gode præstation gavner hinanden. Det er den tur, vi er i gang med at tage nu. Hvor vi igen begynder at stole på hinanden og være glade på hinandens vegne for at folk har en succesoplevelse,« siger Viktor Fischer, der godt kan mærke, at han er trådt ind på et såret hold.

»Ja, det kan jeg godt. Men i dag tog vi et godt skridt. Når vi spiller godt, viser vi os selv, at vi kommer frem til chancer, og vi kan lave mål. Det er ikke alle kampe, at målene vil komme sådan i rap, men det er vigtigt at få den følelse, som vi fik i dag af, at når vi gør det, vi skal, er vi også bedre,« siger Fischer.