Viktor Fischer scorede og lagde op til et mål i FC Københavns 2-0-sejr i Esbjerg. Og det passede meget godt med hans statistik, der nu lyder på fem mål og fem oplæg i otte Superliga-kampe.

»Det er skønt. Jeg må nok sige, at jeg synes, det er godt. Men jeg kan nok ikke holde fast ved det. Hvis jeg kan, så er det da meget godt,« siger Viktor Fischer om sin imponerende statistik.

EfBs Lasha Parunashvili og FCKs Viktor Fischer.
EfBs Lasha Parunashvili og FCKs Viktor Fischer. Foto: John Randeris
Vis mere

Han har taget Superligaen med storm, siden han i vinter kom til FC København. Det har også Rafael van der Vaart lagt mærke til, og den hollandske superstjerne, der sparker sine bolde i Esbjerg for tiden, er ikke bange for at give den hollandske fodboldskole kredit for Fischers høje niveau.

»Da han var i Ajax, var han det største talent. Derefter gik der noget galt, tror jeg. Han tog til de forkerte klubber. Men jeg synes, at det her skifte til FCK er det bedste, han kunne gøre. Hjem til sit eget land. Vi lærte ham at spille fodbold i Holland, og så kom han tilbage og viste det i Danmark,« siger Rafael van der Vaart og slår op i et stort grin, inden han med et smil slår fast.

»Jeg tager kreditten!«

Rafael van der Vaart og Viktor Ficher spillede ikke sammen i Ajax, men hollænderen har fulgt sin tidligere klub tæt og set Fischer. Fischer, der lige nu løber rundt og hygger sig på de danske fodboldbaner.

»Jeg har det godt. Jeg har det fedt, og jeg glæder mig hver gang. Jeg synes, jeg havde masser af energi i første halvleg. I anden halvleg dør jeg lidt ud. Det var meget naturligt, og heldigvis så de det ude på bænken og gav mig lige de sidste minutters pause,« siger Fischer.

Mens Rafael van der Vaart sammen med Ajax-skolen tager kredit for Viktor Fischers fodboldevner, vil Ståle Solbakken sikkert gerne have noget af æren for, at den 24-årige offensivspiller har udviklet sig i FC København.

»Viktor har fået disciplin nu. Jeg behøver ikke at mase på ham mere - han er bare disciplineret af sig selv. Nu kan han spille venstre kant og hængende angriber, uden at jeg skal råbe ‘Viktor! Viktor!’ hele tiden. Han holder sin position,« siger Ståle Solbakken.

FCKs manager Ståle Solbakken under kampen mod Esbjerg.
FCKs manager Ståle Solbakken under kampen mod Esbjerg. Foto: John Randeris
Vis mere

FC København vandt igen i Superligaen. 2-0-sejren var en forlængelse af den gode form, som nu tæller syv kampe som ubesejrede for københavnerne. Og præstationen var der som sådan ikke så meget at sige til, mente FCKs profil.

»Det var super. Det var lige præcis det, vi kunne have håbet på. Kunne vi have spillet bedre? Det kunne vi nok, men det var meget rutineret. Vi har 10-15 minutter i første halvleg, hvor vi er en klasse eller to bedre end Esbjerg, og det var nok i dag. Så løber vi den lidt hjem. Jeg synes, det var en stærk fysisk præstation efter 120 minutter i torsdags,« siger Viktor Fischer.

Nu går FC København sammen med de andre Superliga-klubber på landskampspause. Men når de vender tilbage, er det med et brag af en kamp. Her venter FC Midtjylland nemlig i Herning. Og her får FC København nok også brug for lidt hjælp af Viktor Fischer, hvis den ubesejrede stime skal fortsætte.