Der er god, og så er der rigtig god.

Og hvis man spørger FC Nordsjællands cheftræner, Flemming Pedersen, er der ingen tvivl om, at han har to af de bedste 18-årige spillere i Superligaen i Kamal-Deen Sulemana og Mohammed Diomande.

Især Kamal-Deen Sulemana, som han tidligere har sammenlignet med selveste Neymar, bliver igen storrost efter nederlaget til Brøndby. Han er et niveau over FCK's jævnaldrende stortalent Mohamed Daramy, lyder det.

»Alle kan se, at han er bedre end Daramy,« siger Flemming Pedersen og tilføjer:

Daramy er ikke så god som Sulemana, hvis man spørger Flemming Pedersen.
Daramy er ikke så god som Sulemana, hvis man spørger Flemming Pedersen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det kan vi alle sammen se. Han scorede fire mål i sidste sæson, og oplægget til Rygaards mål er fremragende. Andreas Bruus har tidligere taget ham ud, men det kunne han ikke i dag. Han løber 30 meter på under 3,6 sekunder – det er den første spiller, jeg har haft, der er så hurtig,« siger FCN-træneren, som mener, at Sulemana hele tiden lægger på sit spil.

»Se i dag – der er mere substans i de ting, han laver. Han holder bedre i bolden og træffer langt bedre beslutninger. Han er blevet bedre til at økonomisere med kræfterne. Men der er stadig meget for ham med det defensive arbejde. Han skal lære det med timing,« pointerer Flemming Pedersen.

Han satte disse ord på sit andet storspillende talent Mohammed Diomande, som var rykket ind på midtbanen med stor succes, efter han tidligere mest er blevet brugt på venstre back:

»Jeg har hele tiden vidst, at han er en god spiller. Vi manglede en på venstre wingback tidligere, og derfor spillede han meget der,« siger han og tilføjer om Diomande:

»Jeg havde også tænkt på at bruge ham som falsk nier, fordi han kan vende og dreje på små run. Men han er endnu ikke så dygtig til at tage preslinjer ud – her er Mikkel Rygaard dygtigere.«

Ikke desto mindre spår Flemming Pedersen, at begge de omtalte teenagere i hans trup får deres helt store gennembrud i denne sæson.
»De er begge to meget attraktive for alle. De slår igennem i denne sæson. I forhold til deres alder er de de bedste i Superligaen og får deres gennembrud,« lyder det fra Flemming Pedersen uden tøven.
Cheftræneren for Farum-mandskabet forklarer, at holdets nederlag søndag også skal ses i det lys, at hans spillere kun har trænet sammen tre gange efter landsholdspausen, hvor flere profiler var væk.
»Vores nederlag har intet med det mentale at gøre – vi blev sat under voldsomt tryk efter pausen, hvor Brøndby spiller meget mere simpelt. De hælder bolde op, nøjagtig som vi regnede med, og satser på andenbolde. Og så får de publikum med sig. Vi skulle have afværget deres 1-2-mål, og det er det, vi er mest ærgerlige over. Men jeg glæder mig over, at vi viser os frem som en enhed, for for at være ærlig vidste vi slet ikke, hvor vi stod inden kampen.«
Det gør han nu. Med to teenagere, der står på tærsklen til deres gennembrud.