Sidste sommer hentede FC Nordsjælland flere profiler som Joshua John, Jens Stryger Larsen og Martin Vingaard, men i år er endnu ingen nye spillere kommet til udefra før sæsonstarten fredag mod FC Vestsjælland.

Tværtimod har seks spillere forladt førsteholdstruppen, og i stedet er seks talenter rykket op til Superliga-mandskabet fra klubbens stærke U19-trup, der er pokalmester og har vundet guld og sølv de seneste to sæsoner.

- Der er rigtig mange unge spillere. Og det er klart, at det er en udfordring. Det vil kræve noget tilvænning, og så vil jeg lade resten være op til dem, der sidder deroppe på pinden (den sportslige ledelse, red.) at gøre deres arbejde. Vi må gøre det arbejde, vi kan gøre hernedefra, og så må vi se, hvor det kan bære hen, siger Patrick Mtiliga, der ligner et godt bud på en kommende anfører efter Nicolai Stokholms karrierestop.

Føler du, at der er behov for, at der også kommer noget ind udefra?

- Jeg føler i hvert fald, at der er noget at arbejde med. Der er nogle udfordringer, og det vil kræve noget tilvænning. Vi har mistet både trænere og spillere, så det er klart, at der kommer til at være nogle udfordringer.

Kollegaen Martin Vingaard er også i tvivl om, hvor FC Nordsjælland står efter de mange udskiftninger.

- Vi har mistet rigtig mange spillere, og det er fra startelleveren med Stryger og Stokholm, så vi er alle sammen sådan lidt, hvor fa’en står vi? Også fordi vi har fået en ny træner, så vi ved godt, at det er en proces, vi er i gang med, siger han og bemærker, at truppen stadig er stærk. Samtidig byder Martin Vingaard dog forstærkninger velkommen.

- Kvalitet er altid velkommen, og det er den også her. Men det skal være kvalitetsspillere, for vi har også hentet mange unge spillere op. Så hvis man skal hente noget, skal det være, fordi der er en mening. Der er ikke grund til at hente bare for at hente, fordi vi ikke har købt nogen i det her vindue.

Du kan her læse om cheftræner Ólafur Kristjánssons transferplaner.