FC Nordsjælland kravler over stregen, mens Sønderjyske synker længere mod dybet.

Der er lysere tider på vej i Farum. Sådan ser det i hvert fald ud, efter FC Nordsjælland med en sikker 3-0-sejr over Sønderjyske kravlede over nedrykningsstregen for første gang siden august.

Det kan cheftræner Kasper Hjulmand særligt takke offensivspillerne Kim Aabech og Joshua John for.

Den tidligere Lyngby-profil, som skiftede til vicemestrene i sommer, var i både målscorerens og oplæggerens rolle og viste den styrke, der tidligere har gjort ham til en profil i Superligaen.

Første gang, han glimtede, var efter knap en halv time, hvor han blev nedlagt i feltet af Sønderjyskes Florian Hart. Østrigeren gik i ryggen på Aabech, hvorefter dommer Michael Tykgaard resolut pegede på ellevemeter-pletten. Det udnyttede angriberen til sikkert at sparke sit første Superligamål for FCN i kassen.

Føringen var helt fortjent, selvom Sønderjyske også havde sendt trusler af sted mod FC Nordsjællands vikarierende målmand David Jensen.

Efter knap 40 minutter steg Bjørn Paulsen til vejrs og tvang David Jensen til en pragtredning.

Men kort efter gik det fra ondt til værre for Sønderjyske, da hollandske Joshua John lavede et af de mål, han efterhånden har taget patent på. Fra sin udgangsposition på venstrekanten satte han i fart, spillede en bande med Kim Aabech, inden han klinisk bankede bolden ind bag Marin Skender.

I overtiden satte Joshua John så trumf på, da han endnu en gang trak ind fra venstre og gjorde sig til dobbelt målscorer.

Kampen må give anledning til dybe panderynker hos Sønderjyskes hårdt pressede træner Lars Søndergaard.

Med nederlaget i Farum har sønderjyderne nu tabt seks Superliga-kampe i træk. Særligt savnes der kvalitet i frontkæden, hvor savnet af skadede Tommy Bechmann er stort.

Mod FC Nordsjælland havde jyderne meget svært ved at spille sig frem til oplagte scoringschancer i åbent spil. Når de blev farlige, var det primært efter dødbolde.

For cheftræner Lars Søndergaard må det efterhånden gøre ondt at kigge på tabellen. Her ligger Sønderjyske helt i bund med blot 11 point for 14 kampe. Hele syv point er der op til den rigtige side af nedrykningsstregen, hvor FC Nordsjælland nu befinder sig med 18 point. Et point mere end FC Vestsjælland og Esbjerg.

Spørgsmålet er, hvor længe Lars Søndergaard for lov at blive siddende i trænerstolen. Trods efterårskulden må den være varm.