FC Nordsjælland har solgt den 19-årige offensivspiller Mikkel Damsgaard til Sampdoria i den italienske Serie A.

Skiftet træder i kraft til sommer. Det oplyser FCN på sin hjemmeside.

»Det har været en fantastisk proces mellem klubberne og mig selv i det her forløb, og den sætter jeg stor pris på. Min fremtid er nu på plads, og jeg ved, at jeg til sommer skal til en klub, som rigtig gerne vil have mig, og som jeg fik bekræftet alle de gode indtryk omkring, da jeg besøgte dem,« siger Mikkel Damsgaard til klubbens hjemmeside.

B.T.s podcast 'Transfervinduet' har tidligere beskrevet, at Mikkel Damsgaard sagtens kunne blive det næste store Superliga-salg, hvor der sandsynligvis skulle minimum fem millioner euro - 38 milioner kroner - til for at købe U21-landsholdsspilleren.

Mikkel Damsgaard har trods sin unge alder allerede spillet 77 kampe siden debuten for FCN i sensommeren 2017.

Superliga-klubbens sportschef, Jan Laursen, siger, at man gerne havde beholdt midtbanespilleren.

»Han har sammen med sin familie kunne træffe beslutningen uden noget tidspres, da transfervinduet er lukket og beslutningen derfor udelukkende handlede om, hvad der skulle ske fra sommer af,« siger Jan Laursen:

»Samtidigt har vi gjort det meget klart for Mikkel, at vi utrolig gerne så ham blive hos os længere end til sommer. Vi har dog fuld forståelse for, at han ønsker at forfølge denne fantastiske mulighed efter mange års udvikling i vores klub.«

Han understreger desuden, at der 'gennem lang tid har været meget stor interesse' for Mikkel Damsgaard.

Han glæder sig omvendt over, at han kan spille sæsonen færdig i Superligaen, inden det gælder Serie A.

»I Sampdoria er der gode mennesker, og det er en spændende klub. Når det er sagt, så glæder jeg mig til at spille sæsonen færdig her i Nordsjælland, for det betyder meget for mig at kunne slutte ordentligt af og vise, hvor meget denne her klub betyder for mig. Jeg elsker fodbold, og jeg glæder mig til at kunne spille endnu flere kampe og længere tid i klub, som jeg har nydt at spille i lige siden jeg kom til som dreng,« siger Mikkel Damsgaard.

Første modstander i foråret er AC Horsens, der gæster Farum 16. februar.