Van der Hvor?

Det er ikke meget, de danske fodboldfans har set til Superligaens internationale verdensstjerne, Rafael van der Vaart, på det seneste. Den tidligere Real Madrid- og Tottenham-spiller har ikke spillet ét eneste minut for FC Midtjylland i denne sæson, og man kunne blive i tvivl om, hvorvidt den profillerede hollænder overhovedet er aktiv længere.

Men det er han, og han har stadig en rolle at spille i FC Midtjylland. Det understreger klubbens nyansatte sportsdirektør, Svend Graversen.

»Van der Vaart er næsten skadesfri, og nu skal han ind i et kontinuerligt træningsforløb, hvor vi skal se, hvor han står. Vi satser på, at han går ind på lige fod med alle de andre og deltager i konkurrencen om spilletid. Vi håber, at han kan tage konkurrencen op og få de minutter, han eventuelt gør sig fortjent til,« fortæller Svend Graversen til BT.

»Jeg synes, at det ser fint ud indtil videre – men det er klart, når man har haft de forskellige typer skader, som han har haft, tager det noget tid at komme tilbage.«

Så der er stadig brug for van der Vaart i FC Midtjylland?

»Ja, vi tror på, at alle vores spillere kan spille en rolle for os i år. Med de kvaliteter, som vi ved, van der Vaart har, så håber vi meget, at han kan komme tilbage i sin bedste udgave. Det er også det, han håber på. Han er også meget ærgerrig, og han har en tro på, at han kommer til at stå stærkere om en måned. Det er det fantastiske ved at arbejde med spillere som van der Vaart – han har stadig en ærgerrighed, og han ønsker at stå så snorlige som overhovedet muligt. Desværre har han haft en masse setbacks, og det piner ham mindst lige så meget, som det piner os,« fortæller sportsdirektøren, der afviser alle spekulationer om, at hollænderne har kastet håndklædet i ringen i forhold til sit lille danske eventyr.

»Absolut ikke. Jeg ser en spiller, som knokler på til hver eneste træning, og det er det vigtigste for mig. Men han mangler noget stabilitet i forhold til at blive skadesfri. Og det håber vi, at han finder – for han har nogle åbenlyse kvaliteter.«

Se også