Det var ikke kun solen, der skinnede i Herning. Det samme gjorde FC Midtjylland og Brøndbys spil i et opgør Brøndby vandt 2-1.

Og det behagede helt sikkert de to cheftrænere, Kenneth Andersen og Martin Retov. I nederlagene til henholdsvis FCK og Esbjerg i sidste runde, spillede både FC Midtjylland og Brøndby langt fra niveau. Det fik de i den grad ændret på i dag.

I dagens kamp var det således FC Midtjylland, der først fik valuta for den fornemme præstation.

På et langt indkast fik Alexander Scholz headet bolden bagover ind i feltet. På sin tur i feltet fik bolden også snittet Brøndby-forsvaren Jens Martin Gammelby, hvilket tydeligvis snød keeper Martin Schwäbe.

I stedet for en sikker griber af Schwäbe, landede bolden på overliggeren og hoppede lige ned til en fuldstændig fri Marc Dal Hende, der uden tøven headede FC Midtjylland foran.

Der gik dog ikke længe, før Brøndby svarede igen.

Med en formidabel aflevering fra Martin Schwäbe fik en spurtende Simon Hedlund. Schwäbe sendte en iskold, men præcis aflevering afsted, som Simon Hedlund blot kunne løbe ind i. Simon Hedlund fik først passeret sin direkte modstander med en skudfinte, hvorefter han med venstrebenet dumpede bolden i mål.

Første halvleg bød endvidere på flere oplagte chancer, forrygende nærkampe - ja, generelt en omgang medrivende fodbold, man snildt kunne mere om.

Hvis de fremmødte på MCH Arena frygtede, at spillets kvalitet ville falde en anelse fra anden halvlegs start, så var det uden grund.

Chancerne tog for alvor fart fra begge holds side, men den sidste skarphed manglede. Særligt efter en times spil var FC Midtjylland millimeter fra en føring, men Jens Martin Gammelby forhindrede et mål ved at heade bolden hen over overliggeren.

Og vi bliver ved Gammelby, der også kunne i den anden ende. Det var hans, lidt heldige, scoring til 2-1 et bevis på. Gammelby tog chancen udefra, og bolden blev - igen igen - rettet af, så den fløj i en bue over Jesper Hansen og direkte ned i netmaskerne.

Sejren på 2-1 var samtidig Brøndbys første sejr i fem kampe. Og med sejren er de nu kun to point efter Esbjerg og et point efter OB på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

FC Midtjylland fastholder andenpladsen trods nederlaget - men har nu langt op til FC København på førstepladsen.